hu en
2017. Június 20. 16:45  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: Igor Kralj / PIXSELL
Az első Horvát Kupa győztesével játszunk szerda délután

Az NK Inter Zaprešić elleni felkészülési találkozó 17:00 órakor kezdődik a szenteleki stadionban.

Szerdai ellenfelünket 1929-ben NK Sava (a Száva folyó után) néven alapították, majd 1932-ben NK Jelačić-ra, a második világháborút követően pedig NK Zaprešić-re változtatták a csapat nevét.

A klub az első jelentősebb sikereit az 1980-as évek közepén érte el, amikor Zorislav Srebrić vette át a csapat irányítását. Vezetőedzősége alatt csapata többször is a jugoszláv másodosztályért kiírt rájátszás döntőjének közelébe verekedte magát, azonban az átütő siker és a feljutás rendre elmaradt.

Horvátország 1991-es függetlenségét követően a csapat fő támogatója nevet váltott, a változást pedig a csapat elnevezése is követte, így az első független horvát labdarúgó-bajnokság első osztályába sorolt zaprešići „kerámiások” már NK Inker Zaprešić néven vágtak neki az élvonalbeli pontvadászatnak. A bemutatkozás remekül sikerült, a klub mindmáig legsikeresebb évét zárta, melyen a bajnoki 4. hely mellé az első alkalommal kiírt Horvát Kupát is elhódította. A kupagyőzelem KEK-szereplésre jogosította ugyan a horvát együttest, azonban mégsem indult, mivel a térséget sújtó háborúk arra sarkallták az Európai Labdarúgó-szövetség döntéshozóit, hogy ne engedélyezzék a horvát csapatok szereplését az európai kupákban.

2005-ben érték el az eddigi legjobb bajnoki helyezésüket, ezüstérmet szereztek a horvát élvonalban. Egy évvel később viszont kiestek a másodosztályba - igaz újabb egy év elteltével már ismét a legjobbak közt szerepeltek. 2013-ban ismét búcsúztak az élvonaltól, ezúttal pedig két évet kellett arra várniuk, hogy ismét a legmagasabb osztályban szerepelhessenek. A legutóbbi szezonban a 8. helyen végeztek a tízcsapatos horvát bajnokságban.

Az NK Inter Zaprešić keretének becsült értéke 7,3 millió euró. Legértékesebb játékosuk a háromszoros válogatott, 24 esztendős horvát középhátvéd, Jakov Filipovic (850.000 euró), aki ugyanazon a Chile elleni találkozón debütált a nemzeti csapatban, mint támadónk, Mirko Maric. 

A felkészülési mérkőzésre szerdán 17 órakor kerül sor Szentelekben, az SV Stegersbach stadionjában. A találkozóról ezúttal is élő, szöveges közvetítést olvashatnak honlapunkon.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek