hu en
2017. Június 18. 19:30  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Háromgólos győzelem az MFK Ružomberok ellen

Második felkészülési mérkőzésünket is megnyertük az ausztriai edzőtáborban.

A felkészülési időszak második edzőmérkőzésén a szlovákiai MFK Ružomberok ellen léptünk pályára. Kezdőként ezúttal a Kovácsik – Nego, Juhász, Fejes, Stopira – Bódi, Varga, Hadzic, Suljic – Lazovics, Scsepovics tizenegy kapott lehetőséget.

Az első veszélyes támadást mi vezettük a negyedik percben: Lazovics indította a jobbszélen induló Bódit, akinek éles beadására Suljic érkezett, de kicsit hosszú volt a labda. A 10. percben Lazovics szöglete után Stopira fejelt kapura, de a labda elakadt a hátvédekkel birkózó Juhászban, majd a lepattanónál Scsepovicsot akadályozták meg a gólszerzésben a szlovák védők. Hét perccel később Suljic indult meg lendületesen a felezővonaltól, majd Scsepovicshoz játszott, aki higgadtan ellőtte Macik mellett a labdát (1-0). Az első Kovácsik-védésre 23 percet kellett várni, ekkor kapusunk Kupec erős, de középre tartó labdáját hárította. A 32. percben egy mintaszerű bal oldali támadás után növeltük az előnyünket – Suljic, Stopira, Scsepovics volt a labda útja, szerb csatárunk centerezésére balhátvédünk és Lazovics is érkezett középen, végül utóbbi passzolta a labdát a hálóba (2-0). Az első félidőben nem volt több helyzet, kétgólos vezetéssel ért véget a játékrész.

A második negyvenöt percre Bódi Ádám helyett Szolnoki Roland lépett pályára, Loic Nego pedig jobbszélsőként folytatta. Hat perce tartott a félidő, amikor Lazovics játszotta a labdát Scsepovicshoz, de támadónk éles szögből ezúttal nem talált kaput. Az 56. percben Varga végzett el gyorsan egy szabadrúgást, Stopira beadására pedig Scsepovics érkezett a csereként beálló Jozef Menich mellett, a labda végül a szlovák hátvédről pattant a kapuba (3-0). A 68. percben történt cserék után a kezdőcsapatból már senki nem volt a pályán, ekkor már a Horváth – Szolnoki, Mocsi, Burka, Tamás Krisztián – Szabó Bence, Barczi, Pátkai, Kovács István – Maric, Géresi felállásban játszottunk. A 75. perben ellenfelünk is veszélyeztetett, Jan Maslo fejese kerülte el a kaput. Tizenegy perccel később Maric vállalkozott egy távoli lövésre, bombáját a rózsahegyi kapus bravúrral védte. A mérkőzés végén még mindkét kapusnak volt dolga – először a fiatal Szabó Bence tekerését szedte ki a jobb felsőből Macik, majd Horváth Tamás védett egy közeli fejest, így háromgólos győzelemmel zártuk a második edzőmeccset.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek