hu en
2017. Június 17. 17:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Jó ütemben halad Fiola Attila rehabilitációja

Két hét múlva akár már a kinti futásokat is elkezdheti védőnk.

"Kedden lesz 1 hónapja, hogy megsérült Fiola Attila. A műtét utáni első két hét nagyon fontos volt, ugyanakkor az a periódus nem a látványos rehabilitációs munkáról szólt még. Minden nap többször a megengedett mozgásintervallumban úgynevezett bemozgást kellett végeznie otthon Attilának. A harmadik hét elejétől kezdtük el a látványosabb közös munkát. Mivel Attila nagyon lelkiismeretesen végezte el az első két hétben otthon az előírt feladatokat, nagyon jó állapotban vágott bele a rehabilitáció következő fázisába.

Jelenleg - a különböző kezelések mellett - már járás-koordinációs feladatokat csinál, emellett pedig rendszeresen szobakerékpározik. A stabilitás-gyakorlatok mellett nagy hangsúlyt helyezünk az izomfejlesztő gyakorlatokra is. Minden nap kicsit fokozzuk a munkát, növeljük a feladatok intenzitását. A jövő héttől elkezdjük a konditermi erőgépek használatát is, reményeim szerint pedig két hét múlva már a kinti futások következnek" - nyilatkozta honlapunknak Barta Gábor fizioterapeuta.

„Attila sajnos már rutinos rehabilitáló, aki profi módon őrizte meg izmainak állapotát a műtét után. Rögtön a sérülés másnapján az operáció mellett döntöttünk, a műtét során látott anatómia igazolta is ezt a döntésünket. Az ízületet körülvevő izmok állapota jelenleg megközelíti az eredeti, azaz a tökéletes állapotot, mindenki bizakodva tekint a következő hónap elé. Ha semmi nem jön közbe, akkor a sérülés várható felépüléséhez képest egy igen gyors rehabilitációs fázison leszünk túl" - mondta dr. Kovács Tibor csapatorvos.

CÍMKÉK
Fiola Attila Barta Gábor
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek