hu en
2017. Június 17. 09:29  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: Rudolf Maskurica
Az egyszeres szlovák bajnok ellen játszunk vasárnap délután

A Ružomberok 2006-ban duplázni tudott, a bajnokság mellett a kupát is megnyerték. Idén akár ellenük is kezdhetjük az EL-selejtezőt.

Vasárnapi ellenfelünk a szlovák élvonalban szereplő MFK Ružomberok lesz. A klubot 111 éve, 1906-ban alapították. 20 évvel ezelőtt, 1997-ben nyerték meg a másodosztályú bajnokságot, azóta megszakítás nélkül a szlovák élvonalban szerepelnek. Legjobb eredményüket 2006-ban érték el, amikor megnyerték a bajnokságot és a Szlovák Kupát is. Emellett háromszor szereztek bronzérmet (2001-ben, 2004-ben és 2017-ben).

A 2016/2017-es idényben a szlovák bajnok MSK Zilina és az ezüstérmes Slovan Bratislava mögött a harmadik helyen végzett az MFK Ružomberok. Érdekesség, hogy a hétfői EL-sorsoláson akár őket is megkaphatjuk ellenfélnek, hiszen mi kiemeltek vagyunk az első körben, míg az MFK Ružomberok nem.

A szlovák együttes keretének becsült összértéke 4,25 millió euró. Öt olyan játékos található a csapatban, akinek becsült értéke 350.000 euró, ezzel ők a keret legértékesebb labdarúgói (Jakub Mares, Tomas Dubek, Jan Maslo, Erik Daniel, Dominik Kruzliak). A keretben mindössze két külföldi játékos található: Jakub Mares és Erik Daniel, mindketten csehek.

A vasárnapi találkozó 17 órakor kezdődik, melyről honlapunkon ezúttal is élő szöveges közvetítést olvashatnak szurkolóink.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek