hu en
2017. Június 08. 16:10  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
Tamás Krisztián a Videoton FC játékosa!

Magyar utánpótlás-válogatott balhátvéddel erősödött a keret.

Csütörtökön aláírta szerződését klubunkhoz a magyar utánpótlás-válogatott színeiben U20-as világbajnokságon is pályára lépő Tamás Krisztián!

Legújabb játékosunk 1995. április 18-án Budapesten született, 2008-ig az Újpest serdülőcsapataiban játszott, majd 2011-ig a szombathelyi Illés Akadémián futballozott. Ezt követően 2011-ben a 18-szoros olasz bajnok AC Milan csapatához szerződött, ahol szóhoz jutott a híres viareggiói tornán, az UEFA Youth League-ben, valamint a vörös-feketék tartalékcsapatában is.

A 2014/2015-ös szezonban kölcsönjátékosként először a Seria B-s Varesében, majd a prágai Slaviában szerepelt, 2015 nyarától 2017 januárjáig pedig a szintén olasz másodosztályban játszó Spezia labdarúgója volt. Idén, év elején Gyirmótra igazolt, ahol a tavaszi idényben hét bajnoki és egy kupamérkőzésen lépett pályára.

A 22 esztendős ballábas játékos folyamatosan tagja volt a magyar utánpótlás-válogatottaknak, három mérkőzésen pályára lépett az 2015-ös U20-as világbajnokságon is.

„Több megkeresésem is volt, de az első konkrét ajánlat a Viditől érkezett. Tudom, hogy a Videoton FC egy komoly klub, minden évben bajnoki címért küzd, így nem volt nehéz eldöntenem, hogy itt szeretném folytatni. Jó labdarúgókkal leszek körülvéve, ez az én fejlődésemnek is sokat jelent, a posztomon is komoly riválisokkal kell megküzdenem a csapatbakerülésért. Természetesen szeretnék minél több időt a pályán tölteni és minél jobb játékkal segíteni a klubot céljai elérésében” - nyilatkozta Tamás Krisztián a szerződés aláírása után.

„Fejes Andrásra az utóbbi időben elsősorban belső védőként számított a mindenkori szakmai stáb, így Stopira maradt egyedül klasszikus balhátvéd a keretben. Úgy gondoltuk, hogy erre az egyébként is hiányposztnak számító pozícióra Tamás Krisztián megfelelő megoldás, hiszen fiatal, nagyon tehetséges utánpótlás-válogatottról van szó, akiben nagy potenciál rejlik. Komoly vetélytársa van, de mindenképpen pozitívum, hogy nem a könnyebb utat választotta a karrierjében, hanem meg szeretne küzdeni a helyéért - hiszen itt, a Vidinél mi senkinek nem ígérünk biztos játéklehetőséget. Abból, hogy két ilyen játékosunk van egy posztra, a csapat csak profitálni tud, ráadásul így jobblábas játékosnak sem kell "átjatszania" a baloldalra. Biztos vagyok benne, hogy sokat fejlődik majd és előbb-utóbb a válogatottnál is figyelembe veszik, de természetesen előbb itt kell bizonyítania azt, hogy mire képes" - mondta Krisztián leigazolásáról sportigazgatónk, Kovács Zoltán. 

Tamás Krisztián szerződése 2020. június 30-áig érvényes.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek