hu en
2017. Március 27. 19:00  -  Papp Brigitta   -   Fotó: vidi.hu
SÓSTÓI STADION
Látványos szakaszához érkezett a stadionépítés – helyszíni videóval

Tartható az ütemterv, a Sóstói Stadion 2018. január 16-ig elkészül. Nézze meg a jelenlegi állapotokat bemutató kisfilmünket is!

A bontási munkálatok után, 2016 végén kezdődött el a Sóstói Stadion építése. Az elmúlt hónapok történéseiről és a következő időszak munkálatairól tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen hétfőn délután.

Gönczöl Péter, a Strabag-MML Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, a stadion építése abba a szakaszába érkezett, amikor a leglátványosabb lépések történnek, beemelik a hatalmas betonelemeket és folyamatos a szerkezetépítés.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere megerősítette, a kemény tél ellenére is tartható a véghatáridő, és a Vidi-szurkolók lassan elkezdhetik a visszaszámlálást, hogy mikor léphetnek be az új szentélybe, ami egyben egy multifunkcionális létesítmény is lesz. Hozzátette, ez az építkezés nem csak egy UEFA 4-es, 21. századi igényeknek mindenben megfelelő stadion létrehozása, de egyben városrész rehabilitáció is, hiszen megújulnak a környező utak és utcák, valamint a több mint 200 hektáros, csodálatos természetvédelmi terület is.

Varga Róbert, a Strabag-MML Kft. területi igazgatója az építés általános adatai kapcsán elmondta, a 12,6 milliárd forint összköltségű Sóstói Stadion 14 201 fő befogadására lesz alkalmas, az épület alapterülete 10 199 négyzetméter lesz, legmagasabb pontja pedig 21,28 méter. A projekt során összesen 23 012 négyzetméternyi zöld felületet, illetve 405 parkolóhelyet alakítanak ki. Jelenleg 11 százalékos készültségen áll az építkezés, ebből a bontás 95 százaléka, a cölöpözés 90 százaléka fejeződött be. A földmunkákkal és a közműépítésekkel is megfelelő ütemben haladnak, ezek 55-55 százaléka van kész, illetve a szerkezetépítés 33 százaléka, a kilátó 30 százaléka és a gépészeti munkák 5 százaléka fejeződött be. A munkaterületen folyamatosan 134 ember, valamint 17 gép dolgozik.

Horváth László, a Sóstó Konzorcium felelős műszaki vezetője kiemelte, a következő ütemben, vagyis nagyjából száz nap alatt befejeződik a monolit vasbeton szerkezetek legyártása, illetve a meglévő épület teljes megerősítése. Nagyjából 80 százalékos állapotra szerelik össze a lelátókaréj előregyártott vasbetonszerkezeteit. Április végén, május elején elkezdődik a tető acélszerkezetének kivitelezése, majd tetőfedési munkák. Ez idő alatt az épületben a kőműves munkákat, a gépészeti és elektromos alapszereléseket, valamint a külső területeken a közműépítéseket végzik majd el.

Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek