hu en
2017. Február 06. 09:00  -  Papp Brigitta   -   Fotó: vidi.hu
STADIONÉPÍTÉS
Az ütemtervnek megfelelően halad a stadionépítés

Az új lelátókaréj előkészítő földmunkái befejeződtek, a hidegben védősátorban betonoznak. 

Az építkezésnek kedvezőtlen januári időjárás ellenére is sikerül tartania a meghatározott ütemtervet a stadionépítést kivitelező Sóstó Konzorciumnak. A november végén indult építési munkálatok első üteme a végéhez közeledik.

„A meglévő és megmaradó főépület belső bontási munkálatai elkészültek, az innen származó beton teljes egészében ledarálásra és újrahasznosításra kerül. Jelenleg folyamatban van a külső vasbeton szerkezetek bontása, ami február végéig befejeződik. Az új lelátókaréj előkészítő földmunkái elkészültek, míg a mélyalapozási munkák 75 százalékos készültségűek, és megkezdődött a síkalapok betonozása, ez utóbbi munkát jelenleg védősátorban végzik a szakemberek. Az első szakaszban 12000 köbméter föld már visszatöltésre került, ugyanakkor a mélyalapozás során is kiszedtünk 4500-5000 köbméter földet. Az alapozásba eddig körülbelül 3000 köbméter beton ment bele. A stadionnál folyamatosan 120-140 ember dolgozik, a mélyalapozást pedig egy 4 gépből álló géplánc végzi” – mondta Horváth László, a Sóstó Konzorcium projektvezetője.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek