hu en
2017. Január 06. 17:30  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
Feczesin Róbert Dél-Koreában folytatja pályafutását

A 11-szeres magyar válogatott támadó játékjogát a Jeonnam Dragons vásárolta meg.

A két klub megállapodásának értelmében a dél-koreai élvonalban szereplő Jeonnam Dragonsban folytatja pályafutását Feczesin Róbert. A 30 esztendős támadó - aki a 2016-2017-es szezon 19. fordulója után holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját - a téli szünet folyamán írásban jelezte a klub felé, hogy máshol szeretné folytatni karrierjét, ezt követően állapodott meg klubunk az ázsiai csapattal. Feczesin Róbert Vidi-mezben 97 tétmérkőzést játszott, ezeken 46 gólt szerzett, 2015-ben bajnoki címet ünnepelhetett. Új csapatához január 7-én csatlakozik.

„Elsősorban a nyugat-európai kluboknál megszokott dolog, hogy egy-egy játékos írásban jelzi klubjának, hogy máshol szeretné folytatni karrierjét. Most nálunk is ez történt, hiszen Róbert hivatalos formában jelezte, hogy távozni szeretne, miután komoly érdeklődés mutatkozott iránta. A támadónak nyáron lejárt volna a szerződése, szerettük volna, ha utána is a Vidit erősíti, ezért az őszi idény után jeleztük, hogy szeretnénk hosszabbítani vele. Az ünnepek alatt érkezett az első koreai ajánlat, ezt követően többször is beszéltem Robival, aki bár nyitott volt a hosszabbításra, végül amellett döntött, hogy amennyiben a két klub is megállapodik egymással, inkább újra kipróbálná magát külföldön. Ezt követően sikerült megállapodnunk a dél-koreai klubbal, így végül minden fél jól járt az átigazolással, hiszen Robi nyáron ugyanúgy ingyen távozhatott volna Székesfehérvárról, ahogyan 2014 nyarán érkezett. Ehelyett azonban - akárcsak Zsótér Donát és Lang Ádám esetében - komoly összegért sikerült értékesítenünk a csatár játékjogát. Feczesin Róbert az elmúlt két és fél szezonban meghatározó tagja volt a Vidinek, minden sorozatban fontos gólokat szerzett, további pályafutásához sok sikert kívánunk” – kommentálta az átigazolást sportigazgatónk, Kovács Zoltán. 

"Nagyon szép két és fél évet töltöttem Székesfehérváron, 2015-ben sikerült bajnokságot nyernünk, és most, amikor elmegyek, megint az első helyen áll a csapat a táblázaton. Ha majd visszatekintek a pályafutásomra, a vidis időszakból csak pozitív élmények fognak eszembe jutni, ebben biztos vagyok. Nagyon megkedveltem a várost és a szurkolókat, akiknek végig éreztem a szeretetét és a támogatását, amit ezúton is köszönök! Sok sikert kívánok az új évre a Vidinek, remélem, tavasszal újabb bajnoki címet ünnepelhet a klub" - mondta búcsúzóul Feczesin Róbert.

CÍMKÉK
Feczesin Róbert
Hírek
NB I-es történelmünk legkésőbbi gólját szereztük a DVSC ellen STATISZTIKA @ 2017. Augusztus 15.

Az elmúlt két évben két 95. perces (győztes) találatot is ünnepelhettünk, de Lazovics tizenegyese viszi a prímet.

InStat: négy Vidi-játékos az abszolút lista élén 2017. Március 21.

22 forduló alatt összesen 6 NB I-es futballista érte el a 400-as InStat álomhatárt.

Négy Vidi-játékos termelte az őszi góljaink többségét 2016. December 11.

Az NB I-es góllövőlistát hármas holtversenyben, nyolc góllal vezető Feczesin mellett két szerb támadónk, Scsepovics és Lazovics is hét-hét gólig jutott, Géresi pedig öt alkalommal talált az ellenfelek kapujába bajnoki mérkőzésen.

Feczesin Róbert: "Több helyzetet sikerült kialakítanunk, megérdemelten nyertünk" INTERJÚ @ 2016. November 11.

Támadónk azt is elárulta, hogy a győztes gólt begyakorolt figurából szerezte.

InStat: a Vidi uralja a hétvége csapatát STATISZTIKA @ 2016. November 07.

Feczesin, Fiola, Juhász, Kovácsik, Nego és Scsepovics is bekerült a legjobbak közé. Feczesin ráadásul az első játékos a szezonban, aki másodszor is 400-as index fölött teljesített.

Három jelenlegi, egy volt Vidi-játékos az első 8 forduló álomcsapatában - Feczesin a legjobb támadó STATISZTIKA @ 2016. Szeptember 13.

Az InStat értékei alapján csatárunk mellett Nego és Vinícius is tagja a legjobb tizenegynek, de bekerült a nemrég Franciaországba igazolt Lang is.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek