hu en
2016. December 12. 14:32  -  Gressó Gergely   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Henning Berg: "Örülünk az első helynek, de bőven van hova fejlődnünk“

Vezetőedzőnk a csapat évzáróján értékelte az őszi idényt.

- Feltételezem nem sok interjút adott eddig hasonló körülmények között – körülöttünk éppen dolgozzák fel a disznót, miközben akármerre nézünk, jókedvű játékosokat látunk. Hogy érzi magát az évzárón?

Örülök, hogy megismerhetem a magyar hagyományokat, kedves dolog volt a klubtól, hogy ilyen évzárót szervezett – köszönjük a helyieknek is a remek vendéglátást. Jó dolognak tartom, hogy a külföldiek, beleértve saját magamat is, látnak, tapasztalnak tipikus helyi szokásokat, és az sem mellékes, hogy a játékosok közösen ki tudnak kapcsolódni a kemény mérkőzések után.

- A csapat morálját tekintve is fontos, hogy a srácok közösen búcsúzzanak el az őszi idénytől, mielőtt mindenki megkezdi a téli pihenőjét?

Persze, fontos, de azért a csapatmorált legjobban az edzéseken és a mérkőzéseken lehet erősíteni. De még egyszer mondom, jól érezzük magunkat itt is, néha szükség van a pályán, öltözőn kívüli programokra.

- A pihenő előtt az mindenképpen pozitívum, hogy vezetjük a bajnokságot, ugyanakkor voltak rosszabbul sikerült meccsek is, például a budafoki kupatalálkozó. Összességében milyennek látja az elmúlt hónapokat?

Igen a kupa...igazi sokkélmény volt. Örülünk, hogy az első helyen telelünk, de ettől nem szabad elfelejteni, hogy még bőven van hová fejlődnünk. Elkezdtünk egy folyamatot, úgy gondolom, hogy látszik az előrelépés, de folytatnunk kell a kemény munkát annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat. Nyáron elindultunk egy úton és úgy gondolom, jó irányba haladunk.

- Több emlékezetes momentum is akadt ezen az úton. Melyikre tekint vissza a legszívesebben?

Nehéz erre konkrét választ adni. Hazai pályán volt néhány nagyon jó meccsünk, ahol a támadójátékban szinte minden klappolt. Megvolt a ritmus, a sebesség, az elmozgások, ezeket mindig jó látni. Idegenben is volt pár olyan meccs, amikor fantasztikusan kerültünk helyzetbe, de a befejezések hiányoztak, ahhoz, hogy többször gyűjtsük be a három pontot.

- És ha úgy kérdezem, hogy mely meccseken volt rendben az említett támadójáték?

Mondjuk, amikor megvertük a Debrecent otthon 5-1-re. Az egy jó mérkőzés volt. Egyébként talán a Midtjtylland elleni hazai meccsen a mérkőzés egyes részeiben még jobban is játszottunk az előbb említettnél. De a Ferencváros ellen is jól játszottunk nyolcvan percen keresztül. Ami nekem ebben a legfontosabb, hogy láthattuk már azt a szintet, amelyet képesek vagyunk elérni, most azon a sor, hogy folyamatosan ezen a szinten tudjunk focizni.

- Az eredmények mellett az elmúlt hetekben az is témát adott a szurkolóknak és a sajtónak, hogy többször is kihasználatlanul maradtak a cserelehetőségeink – jellemzően még a meccsvégi taktikai cserékre sem került sor. Van ennek valami különleges háttere?

Amikor egy edző kijelöli a kezdőcsapatot, mindig azt a tizenegy játékost küldi a pályára, amelyik szerinte a legjobban alkalmas arra, hogy megnyerje az adott mérkőzést. A kilencven perc során aztán több dolog befolyásolhatja a döntéseket, például természetesen a lőtt és kapott gólok, valamint a játék különböző elemei. Ezek miatt előfordult olyan is az ősszel, hogy hármat cseréltünk a szünetben, de olyan is, hogy egyáltalán nem cseréltünk. Én csak akkor cserélek, ha azt gondolom, hogy a váltással javítani tudok a csapat játékán a mérkőzés közben. Ha nem így gondolom, akkor inkább nem változtatok.

- Most pár hét pihenő vár majd a játékosokra és természetesen az edzőkre is. Hogyan telnek majd az ünnepek? Norvégiában vagy Manchesterben ünnepel a Berg-család?

Norvégiában leszünk, ugyanúgy töltjük el az ünnepeket, mint bármely más család, és persze találkozunk a ritkán látott barátokkal is. Az asztalról pedig nem hiányozhatnak a tradicionális norvég fogások.

- Mik azok?

Ez attól függ, hogy Norvégia melyik részéről beszélünk. Északon halat esznek, nyugaton bárányt, keleten pedig sertést fogyasztanak.

- Bevallom, így fejből nem tudom Norvégia melyik részéről származik.

Keletről, tehát nálunk sok sertéshús lesz majd a tányérokon (nevet).

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek