hu en
2016. November 11. 12:05  -  Papp Brigitta   -   szekesfehervar.hu   -   Fotó: vidi.hu, szekesfehervar.hu
SÓSTÓI STADION
Indulhat a Sóstói Stadion építése – a város közgyűlése döntött a kivitelezőről

A Strabag által vezetett, több cégből álló konzorciumnak legfeljebb 14 hónap alatt kell elkészülnie a Sóstói Stadionnal.

Az új Sóstói Stadion, és a kapcsolódó városrészi rehabilitáció összköltsége 14,3 milliárd forintba kerül, és a beruházást teljesen állami forrásból kívánja a város megvalósítani. A közgyűlés pénteki döntését követően hamarosan a tényleges munka is megkezdődik - olvasható a város hivatalos honlapján.

„A szerződés aláírása után 5 munkanapon belül kell átadnunk a munkaterületet, és az eredetileg is jelzett időpontban, 2017-18 fordulóján az új stadiont is felavathatjuk. Tavaszra elkészülnek a külső vízellátás és csatornázás közművei. Ezt követően a mélyalapozás és a lelátó vasbeton szerkezete következik, nyár végére pedig már a lelátó lefedése és a homlokzati üvegszerkezetek is helyükre kerülnek. Még a tél beállta előtt leterítik a gyepszőnyeget, és felszerelik a lelátó székeit. Az utolsó ütemben a belső munkák szerepelnek, ezek az esetleges kemény tél ellenére is ütemezetten végezhetőek majd” – mondta el dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közgyűlési döntést követően a sajtó képviselőinek. 

A stadionberuházással párhuzamosan zajlik a Sóstó Természetvédelmi Terület megmentését jelentő fejlesztés is. A lőszermentesítés megtörtént, jelenleg a mederkotrásra, a vízpótlás biztosítására, valamint a tanösvény felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás van folyamatban, amely várhatóan még idén lezárul.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek