hu en
2016. Október 28. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: Getty Images
Stopira ismét meghívót kapott hazája válogatottjába

November 12-én Burkina Faso ellen folytatja a vb-selejtezősorozat csoportmérkőzéseit a Zöld-foki Köztársaság.

Afrikából öt csapat jut ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra, a 3 fordulós selejtezősorozat még 2015-ben kezdődött és jövőre fejeződik be. Az első fordulóban 26 csapat vett részt (a 28–53. helyen rangsoroltak). A csapatok oda-visszavágós rendszerben mérkőztek meg, a párosítások győztesei a második fordulóba jutottak. Itt 40 csapat vett részt a küzdelmekben (az 1–27. helyen rangsoroltak kiemeltként és az első forduló 13 továbbjutója). Stopiráék kiemeltként Kenya válogatottjával kerültek össze, a két mérkőzésen összesítésben 2-1-re nyertek, így továbbjutottak a harmadik fordulóba, ahol 20 csapat vesz részt (a második forduló 20 továbbjutója). A csapatokat öt négycsapatos csoportba sorsolták, ahol körmérkőzéses oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással. Az öt csoportgyőztes pedig kijut a 2018-as világbajnokságra.

A Zöld-foki Köztársaságot a "D" jelű csoportba sorsolták Szenegállal, Burkina Fasoval és a Dél-afrikai Köztársasággal.

A csoport első fordulójára október 8-án került sor. A Zöld-foki Köztársaság 2-0-ás vereséget szenvedett Szenegál otthonában. A Dakarban megrendezett találkozót 60.000-en nézték meg a helyszínen. A csoport másik találkozóján 1-1-es döntetlen született.

November 12-én Burkina Faso legjobbjai látogatnak Stopiráékhoz, míg a csoportelső Szenegál ezúttal Dél-Afrikába utazik.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek