hu en
2016. Október 22. 18:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - PAKSI FC 5-1 (3-1)
Másodszor nyertünk 5-1-re ebben a szezonban

A DVSC után a Paksot is 5-1-re győztük le, ráadásul mindkétszer 0-1-ről fordítottunk hazai pályán.

OTP Bank Liga NB I, 2016-2017, Őszi szezon, 13. fordulóMeccs center 
5-1
(3-1)
Géresi 10, Scsepovics 24, Scsepovics 38, Hadzic 48, Lazovics 63
Videoton FC:
Kovácsik -- Szolnoki, Vinícius, Fiola, Nego -- Hadzic, Juhász, Pátkai (Kovács 64) -- Géresi (Bódi 72), Scsepovics, Lazovics (Feczesin 72)
Hahn 3
Paksi FC:
Székely -- Gévay, Báló, Kecskés, Hahn (Szakály 74), Bertus, Szabó, Vernes (Koltai 54), Kulcsár, Laczkó (Kesztyűs 70), Lenzsér
2016.10.22. FelcsútPancho Aréna18 fok, napsütés1446 nézőJátékvezetők: Farkas ÁdámBerettyán PéterKelemen AttilaHorváth Zoltán

Szombat kora délután, szép napsütéses időben kezdődött csapatunk Paks elleni bajnokija. Mivel október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezért a Vidi játékosai rózsaszín pólóban érkeztek ki a pályára, hogy ezzel is felhívják az emberek figyelmét az ügy fontosságára.

A kezdősípszót egyperces néma gyászszünet előzte meg, a két héttel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Vidi-szurkolóra, Marokra emlékeztek meg a stadionban.

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés számunkra, hiszen már a 3. percben hátrányba kerültünk. Egy szögletet követően Hahnhoz került a labda, aki közelről nem hibázott (0-1). Szerencsére a bekapott gól nem küldte padlóra csapatunkat, és viszonylag gyorsan, már a 10. perc végén sikerült egyenlítenünk: Géresi szerzett labdát erőszakosan a paksi térfélen, majd egy kényszerítő után jó 26 méterről nagyon nagy gólt lőtt (1-1). A 23. percben Géresi a vezetést is megszerezhette volna, de kapáslövése a kapufán csattant, a kipattanót viszont Pátkai szerezte meg, akivel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül. A büntetőt Scsepovics nagyon magabiztosan értékesítette (2-1).

A 38. percben újabb gólnak örülhetett a lelkes Vidi-tábor! Szolnoki adott pazar, közel 30 méteres gólpasszt a bal szélről Scsepovicsnak. Támadónk mintaszerűen vette át a labdát a paksi ötös környékén, egy csel után pedig higgadtan helyezett a kapuba (3-1). A játékrész vége előtt két perccel Szabó János rúgta össze a gólhelyzetben kitörő Nego lábát, a Paks futballistája piros lapot kapott Farkas játékvezetőtől, így a vendégek tíz emberrel folytatták.

A második félidő elején Szolnoki nagy bedobását követően Scsepovics csúsztatta meg a labdát, amely Pátkai elé került, ő pedig remek mozdulattal emelte át a kivetődő paksi kapust, a játékszer a felső léc fölött nem sokkal hagyta el a játékteret. Egy perc múlva ismét Szolnoki adott nagyszerű gólpasszt, a címzett ezúttal Hadzic volt, aki az ötös sarkáról óriási gólt lőtt, megszerezve ezzel első NB I-es gólját (4-1).

Az 50. percben kilenc főre fogyatkoztak a vendégek, miután a sárga lappal már rendelkező Kecskés dobta fel magát a 16-osunkon belül nagyon látványosan, a játékvezető pedig második sárgával leküldte a pályáról.

A 63. percben Lazovics állította be az 5-1-es végeredményt, miután Scsepovics szemet gyönyörködtetően vett át egy előre ívelt labdát, majd önzetlenül honfitársát hozta játékba, aki 11 méterről nem hibázott. Az utolsó bő 25 percben egy ígéretes Bódi-szabadrúgáson kívül komolyabb helyzetet már nem jegyezhettünk fel, csapatunk szép gólokat szerezve, magabiztosan nyert 5-1-re a Paks ellen.

Jövő héten szerdán Makón Magyar Kupa-mérkőzést, szombaton a Fáy utcában pedig bajnoki rangadót játszunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek