hu en
2016. Október 15. 20:36  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
DVTK - VIDEOTON FC 2-0 (0-0)
Kétgólos vereség Miskolcon

Küzdelmes, izgalmas mérkőzésen a helyzeteink kimaradtak, ez pedig a végén megbosszulta magát.

OTP Bank Liga NB I, 2016-2017, Őszi szezon, 12. fordulóMeccs center 
2-0
(0-0)
Novothny 74, Elek 85
DVTK:
Rados -- Lázár (Oláh 46), Lipták, Mahalek, Vela, Elek, Bognár, Dausvili, Nemes, Nono (Nikházi 65), Novothny (Bacsa 84)

Videoton FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Fiola, Nego -- Pátkai, Juhász, Varga -- Lazovics (Feczesin 46), Scsepovics, Géresi (Kovács 80)
2016.10.15. MiskolcDVTK Stadion12 fok, felhős2472 nézőJátékvezetők: Kassai ViktorTóth II. VencelSzalai DánielHorváth RóbertKarakó FerencUrbán Eszter

Háromhetes bajnoki szünetet követően Miskolcon folytattuk a bajnokságot. Az NB I második harmada vette kezdetét a 12. fordulóval, mely előtt a mieink a 2. helyen álltak a tabellán, míg a hazaiak az utolsók voltak. Csapatunk játékosai fekete karszalaggal a kezükön léptek pályára, így emlékezve a hét elején tragikus hirtelenséggel elhunyt Vidi-szurkolóra, "Marok"-ra. Természetesen az RBD-s társak is megemlékeztek a törzsszurkolóról.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon egy-egy veszélyes beadás okozott riadalmat a kapu előtt, de a védők mindkét oldalon biztosítottak. A 11. percben hatalmas sanszunk adódott a gólszerzésre, Lazovics szögletét Juhász fejelte Scsepovics elé, aki ajtó-ablak helyzetben, közelről kapu fölé lőtt. A folytatásban nagy küzdelmet láthattak a nézők, az újabb komolyabb helyzetre azonban a 40. percig kellett várni, ekkor Bognár cselezett a jobb szélről befelé, majd ballal kapu fölé bombázott 17 méterről. Egy perccel később Géresi hozta játékba Lazovicsot, aki két csel után kapura lőtt a 16-oson belül, de lövését blokkolták a piros mezes védők. A félidő vége előtt egy perccel Géresi lódult meg a leshatárról, a jobb szélről kapu elé lőtte a játékszert, Rados bele tudott piszkálni, a kipattanóra pedig a diósgyőri védők értek oda előbb. Pár másodperccel később "Küsü" újabb helyzetbe került, azonban Rados megint nagyot védett.

A második félidő elején Scsepovics éles szögből, laposan lőtt kapura, Rados lábbal védett. A 49. percben Nemes lövése volt veszélyes, nem sokkal kerülte el a kapunkat. Három perccel később egy szélről érkező beadást Elek közelről kapura fejelte, a labda Stopira hátán még irányt változtatott, de kapusunk hatalmas bravúrral védeni tudott. Ezekben a percekben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, hiszen néhány pillanattal később, Stopira nagy bedobását követően Pátkai elé került a labda, aki 11 méterről kapu mellé lőtt.

A 70. percben Scsepovics iramodott meg a jobb szélen majd a középen érkező Géresit akarta egy 2-1-es szituációban játékba hozni, de labdája hosszú volt, Rados kivetődve megszerezte azt. Három perc múlva Juhász szabálytalankodott a 16-osunk szélén, a veszélyes helyről elvégzett szabadrúgásból, amit Bognár tekert a kapunk elé, Novothny szerzett gólt. (1-0.)

A 78. percben Nikházi lövését védte magabiztosan Kovácsik, majd csapatunk egyre nagyobb elánnal támadott, de a 85. percben egy gyors kontra végén a hazaiak szereztek újabb gólt. Az egy perccel korábban csereként pályára lépő Bacsa hozta játékba Elek Ákost, aki higgadtan emelt a kifutó Kovácsik fölött a kapuba. (2-0.) Az utolsó percekben hiába támadtunk mindent egy lapra feltéve, nem sikerült szépítenünk.

Csapatunk legközelebb a Paks együttesét látja vendégül jövő szombaton, Felcsúton.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek