hu en
2016. Augusztus 28. 12:55  -  Wéninger Ákos   -   szekesfehervar.hu   -   Fotó: Minifutball Szövetség / Simon Erika
Kazahsztán nyerte a minifoci Eb-t

Magyarország válogatottja a nyolcaddöntőig menetelt, pénteken épp a későbbi győztes kazah válogatott búcsúztatta a mieinket.

A mieink két győzelemmel és egy vereséggel az A-csoport második helyén jutottak tovább a legjobb tizenhat közé az Európa Tornán. Reveland Zoltán alakulata az első meccsén Szlovéniát győzte le 1-0-ra, majd Törökországot múlta felül 4-2-re. Az utolsó csoportmeccsen Szerbia ellen biztosíthatták volna be a csoportelsőséget Sikur Lajosék, ám végül déli szomszédaink 2-1-es győzelmet arattak.

Pénteken délután Kazahsztán ellen lépett pályára a kispályás magyar labdarúgó válogatott az Európa Torna nyolcaddöntőjében. A népes magyar tábor előtt lejátszott találkozót hatalmas elánnal kezdte a magyar csapat, az első gólt azonban mégis a kazahok szerezték Kanat Zhumabekov révén. Ezt követően nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a nemzeti együttes, amely Szabó Zsolt szemfüles góljával sikerült. Szünetben 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrészben aktívabban kezdett Reveland Zoltán gárdája, ám az újabb gólt ismét a kazahok lőtték Kuanysh Abdualiyev révén. Ezt követően a kitámadó magyar csapat ellen a kazahok könyörtelenül kihasználták a kínálkozó lehetőségeket, és újabb három góllal mattoltak minket. A találkozó 5-1-es kazah sikerrel zárult.

A nyolcad-, és a negyeddöntők küzdelmei után a legjobb négybe Montenegró, Csehország, Kazahsztán, valamint Horvátország jutott be. Az első szombati elődöntőben a kazahok sima 3-0-s győzelemmel fektették két vállra Csehországot, majd ezt követően Horvátország egy végletekig kiélezett meccsen 3-1-re múlta felül Montenegrót. A torna bronzcsatáját a cseh válogatott nyerte Montenegróval szemben. A fináléban Horvátország és Kazahsztán vívott egymással hatalmas küzdelmet a győzelemért. A 2-2-es döntetlennel véget érő találkozót a kazah együttes nyerte, miután a büntetőpárbajban 6-5-ra győzött.

A szombati zárónapon több gálamérkőzés is színesítette a programot, a magyar sportújságírók elleni találkozón pályára lépett többek között ifj. Horváth Gábor, Kuttor Attila, Nagy Lajos és Vajda Gusztáv is. 

Az ünnepélyes díjátadón Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára beszédében gratulációját fejezte ki Székesfehérvárnak, a Magyar Minifutball Szövetségnek, valamint az Európai Minifutball Szövetségnek a professzionális szervezésért. Mint mondta, a sport hidat képez a nemzetek, nyelvek és kultúrák között, így a 2016-os Kispályás Labdarúgó Európa Torna is kiváló lehetőséget teremtett az európai országok közeledéséhez.

CÍMKÉK
Horváth Gábor Kuttor Attila Nagy Lajos Vajda Géza Gusztáv
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek