hu en
2016. Július 16. 16:40  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Vidi II - vereség az NB II-es Mosonmagyaróvár otthonában

Egy héten belül harmadik felkészülési mérkőzését játszotta NB II-es csapat ellen a Vidi II. Ezúttal a Magasföldi Józseffel felálló MTE magabiztos győzelmet aratott. 

Néhány hónappal ezelőtt még NB III-as bajnokin találkozott egymással a két csapat, akkor egy végletekig kiélezett találkozón 3-2-re nyert a Mosonmagyaróvár ellenünk, a bajnokság végén pedig fel is jutott az NB II-be.

Szombat délelőtt az alábbi felállásban küldte csapatát pályára Disztl László: Fejér - Baksa, Lorentz, Bognár, Varga - Réti, Schiller - Zsótér, Kovács, Kondor - Véninger.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, igaz helyzet sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki. A találkozó 20. percében súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a hazaiak 19-es számú játékosa, Hajós Krisztián, akit a pályáról mentővel kellett kórházba szállítani - ezúton is jobbulást, és minél hamarabbi teljes felépülést kívánunk neki. A 33. percben igen kedvező helyről, a hazai kaputól mintegy 17 méterre végezhettünk el szabadrúgást. A labda mögé Zsótér állt, lövését csak kiütni tudta a mosonmagyaróváriak kapusa, a kipattanót azonban nem mi szereztük meg. A félidő vége előtt három perccel Magasföldi ívelt kapu elé, ahol érkezett Deák, és 7 méterről a léc alá bombázott (1-0). 

A második félidő elején újabb gólt kaptunk, a 47. percben Laki duplázta meg a hazaiak előnyét (2-0). Az 53. percben egy szép támadás végén Kondor került óriási ziccerbe, de 13 méterről kapu fölé tekert. A 60. percben több fiatal játékosnak is lehetőséget adott Disztl László, ekkor lépett pályára Hegedűs, Csongrádi, Andróczi és Pápai is. A 73. percben egy gyors kontra végén Laki adott középre a bal szélről, Fejér kivetődött, és úgy tűnt, meg is szerzi a játékszert, de az kipattant róla, a labda Majer elé került, aki közelről a kapunkba lőtt (3-0). A mérkőzés végeredményét a 88. percben állította be Laki, aki kihasználta védelmünk bizonytalanságát és 6 méterről bevette a kapunkat (4-0). 

Második csapatunk legközelebb jövő héten szerdán délelőtt 11-kor a Sóstói Stadionban játszik a DAC II ellen felkészülési mérkőzést.

Disztl László: "Egy hét alatt ez volt a harmadik edzőmeccsünk NB II-es csapat ellen. A három együttes közül messze a Mosonmagyaróvár volt a legerősebb és legegységesebb. Ennek ellenére az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni az MTE-nek, míg a második félidőben a hazaiak nagyon jó százalékban értékesítették a helyzeteiket, mi viszont kihagytuk azokat. A mérkőzés összképe alapján a négygólos vereség egy kicsit túlzó, de a csapatom akarásával elégedett vagyok, játékban azonban még fejlődnünk kell."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek