hu en
2016. Július 16. 14:24  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
A Vidi pályaválasztása mellett 18 éve nem tudott bajnokit nyerni a DVTK

Vasárnap 31. alkalommal látjuk vendégül a miskolci csapatot az élvonalban. Eddig csupán ötször sikerült nyerniük ellenünk úgy, hogy mi voltunk a pályaválasztók - utoljára még a múlt században, 1998-ban.

Együttesünk eddig 61 alkalommal mérkőzött meg a Diósgyőrrel a legmagasabb osztályban, a mérleg 9 döntetlen mellett 34 győzelem és 18 vereség, a gólarány 94-58 a Vidi javára. Pályaválasztóként remek a mérlegünk a miskolciakkal szemben. 20 győzelem mellett 5 alkalommal született döntetlen, és csupán ötször vittel el az összes pontot tőlünk a borsodi alakulat. A legutolsó vendégsiker 1998. november 7-én született, akkor 3-2-re kaptunk ki a piros-fehérektől.


(fotó: magyarfutball.hu)

A DVTK ellen nyertünk először az NB I-ben
Miskolcon először 1968. augusztus 28-án játszott bajnoki mérkőzést csapatunk, a hazaiak 2-0-ra nyerni tudtak. Nem ez volt azonban a két együttes első élvonalbeli bajnokija, hiszen néhány hónappal korábban, 1968. március 10-én Székesfehérváron fogadtuk a DVTK-t, és Karsai góljával 1-0-ra nyertünk. Karsai egyébként a legeredményesebb Vidi-játékos a DVTK ellen, összesen kilenc alkalommal talált a miskolciak kapujába bajnoki mérkőzésen. Az említett 1-0-ás győzelem volt a Vidi történetének első hazai NB I-es mérkőzése, és egyben a Vidi történetének első NB I-es győzelme is.

Horváth Ferenc Vidi-játékosként két bajnoki gólt lőtt a DVTK-nak, de bevette a Vidi kapuját is, amikor a DVTK-ban futballozott

1992-ben 3-0-ra vertük Székesfehérváron a DVTK-t. Érdekesség, hogy a vendégek vezetőedzője akkor a Vidivel később két bajnoki címet szerző Sándor György édesapja, Sándor István volt. A mérkőzés első gólját Horváth Ferenc szerezte, aki az előző szezonban a Vidi vezetőedzője volt, jelenleg azonban a miskolci csapatot irányítja.

2005 nyarán egygólos vereséget szenvedett csapatunk Miskolcon. A találkozó pikantériája az volt, hogy azon a nyáron épp a Viditől a DVTK-hoz kerülő Horváth Ferenc szerezte büntetőből a győztes találatot.


(A 2005-ös DVTK - Vidi 1-0 bajnoki összefoglalója 1:52-től tekinthető meg)

Nem csak emiatt maradt emlékezetes "Rozoga" találata, hanem azért is, mert a gól után a trikóján üzent is. Sokáig ment a találgatás, hogy vajon az akkori Vidi-vezetőknek, esetleg a fehérvári szurkolóknak üzent-e Horváth Ferenc. Erre a kérdésre is válaszolt egy 6 évvel ezelőtti interjúban a vidi.hu-nak: "Tamási Zoli nagyon jó barátom volt, és a Vidi elleni meccs előtti héten tört el a lába, neki szólt ez a felirat, hogy „Bende gyógyulj meg”. Én is hallottam utána olyan visszhangokat, hogy biztos a Vidi vezetőinek üzentem ily módon, de erről szó sem volt."

A 99-es Bl-döntő elevenedett meg 2015-ben Miskolcon
A XX. század utolsó Bajnokok Ligája-döntőjét úgy nyerte meg a MU 2-1-re, hogy a 90. percben még a Bayern München vezetett 1-0-ra, a háromperces ráadásban azonban fordítottak az angolok - akár csak tavaly nyáron a Vidi Miskolcon.

A Diósgyőri VTK elleni góllövőlista:

9 gólos: Karsai László
6 gólos: Tiber László
5 gólos: Burcsa Győző, Nikolics Nemanja
4 gólos: Májer Lajos, Sitku Illés, André Alves
3 gólos: Szabó József
2 gólos: Wollek Tibor, Nagy II. János, Jankovics Sándor, Horváth Ferenc, Takács Lajos, Waltner Róbert, Tóth Balázs, Dvéri Zsolt, Goran Vujovic, Filipe Oliveira, Loic Nego
1 gólos: Nagy III. János, Bodnár László, Kovács József, Szalmásy Tamás, Czeczeli Károly, Csongrádi Ferenc, Baranyi Sándor, Csuhay József, Novath György, Palkovics István, Szirják Attila, Sallói István, Lőrincz Antal, Vladas Urbonas, Földes Gábor, Schwarcz Zoltán, Kuttor Attila, Györök Tamás, Lattenstein Norbert, Juszuf Dajic, Nagy Dániel, Simek Péter, Alvaro Brachi, Paulo Vinícius, Kleinheisler László, Kovács István, Feczesin Róbert, Pátkai Máté, Sejben Viktor

Három találat öngól volt.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek