hu en
2016. Június 22. 10:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: piast-gliwice.eu
A lengyel ezüstérmes ellen játszunk ma este felkészülési mérkőzést

A GKS Piast Gliwice együttese a szezon hajrájában nagyon megszorította Nikolicsékat, végül azonban - a Vidihez hasonlóan - a dobogó második fokán végzett hazája bajnokságában.

A GKS Piast Gliwice-t 1945-ben alapították, a csapat színe pedig piros-kék. A nevét a lengyel uralkodóházról, a Piast-dinasztiáról kapta, mely a független Lengyelország megteremtésétől (9. század) 1370-ig irányította az országot.

A 2008-09-es szezonban szerepelt először a lengyel élvonalban a Piast Gliwice, 2010 és 2012 között azonban ismét a másodosztályban játszottak, ahol egyébként 32 évet töltöttek el megszakítás nélkül 2008 előtt. 2012-től ismét Lengyelország legjobbjai közt vannak.

Legjobb bajnoki eredményüket a nemrég befejeződött szezonban érték el, 2. helyen végeztek, mindössze kettő ponttal maradtak le Nikolicséktól, a bajnok Légia Varsótól.

A csapat kétszer játszott története során Lengyel Kupadöntőt, azonban 1978-ban és 1983-ban is elveszítették azt.

A Piast Gliwice becsült összértéke közel 9 millió euró, legértékesebb játékosuk az 1 milliót érő 29 éves cseh középpályás, Kamil Vacek.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek