hu en
2016. Május 27. 11:00  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
Henning Berg: "A legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen"

Új vezetőedzőnket sajtótájékoztatón mutattuk be pénteken, Székesfehérváron.

Május 5-én jelentette be klubunk, hogy a jövőben Henning Berg irányítja a Videoton FC csapatát. A korábbi 100-szoros norvég válogatott, játékosként BL- és Premier League-győztes, vezetőedzőként lengyel bajnok és kupagyőztes szakember május 27-én, pénteken mutatkozott be a sajtó képviselőinek Székesfehérváron.

Az eseményen megjelent újságírók kérdései előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte a vidi.hu élő közvetítését követő szurkolókat, majd beszélt Henning Berg kinevezésének hátteréről.

„Örülök, hogy egy ilyen felkészült szakembert sikerült a Videoton FC kispadjára szerződtetni. Biztos vagyok abban, hogy a kvalitásait itt is bizonyítja majd, amihez a klub minden szinten támogatni fogja. Hosszú folyamat előzte meg a szerződéskötést, régóta kapcsolatban vagyunk Henninggel. Nagyon hamar megtaláltuk a közös nevezőt, rendszeresen találkoztunk, és végül úgy döntöttünk, hogy rá bízzuk a feladatot. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen játékos múlttal és edzői eredményekkel bíró szakembert sikerült megnyernünk” – mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

Henning Berg is köszöntötte a szurkolókat, majd rátért a közeljövő feladataira.

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek és egy rendkívül ambiciózus klubnál dolgozhatok. A bajnoki cím és a kupa megnyerése, valamint a minél jobb Európa Liga-szereplés mind vonzó volt számomra. A legfontosabb, hogy úgy dolgozhassak együtt a játékosokkal, ahogy gondolom, és a csapat sikeres legyen. A Vidinél nagyon jó alapok vannak, amire lehet építeni. Tudom, hogy nem volt könnyű szezonja a csapatnak, de végül egy jó helyezést ért el, és ez jó kiindulópont. Az alap egy kemény védekezés lesz, emellett sok gólt szeretnénk szerezni. Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, szükséges erősíteni, amin már javában dolgozunk” – fogalmazott Henning Berg.

Az alábbi videón teljes hosszában megnézheti a sajtótájékoztatót

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek