hu en
2016. Május 22. 20:51  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Vidi II: 2-1-es vereség a PAFC II ellen

A felcsúti csapatban több NB I-es labdarúgó is szerepelt, és bár a mieink szerezték meg a vezetést, végül a vendégek megérdemelten nyertek.

NB III Nyugati-csoport, 2015-2016, Tavaszi szezon, 32. fordulóMeccs center 
1-2
(0-0)
Büki 49
Videoton FC II:
Zelizi -- Gulyás, Kiprich, Dobsa, Király, Schiller (Babinyecz 46), Vallejos, Ács (Kovács 76), Büki (Kondor 58), Babolek, Havasi
Magyari 54, Márkvárt 67
Puskás Akadémia FC II:
Boros -- Márkvárt, Fodor (Nagy 71), Damásdi, Vaszicsku, Zsótér, Zsigmond (Keményffy 66), Mészáros, De (Magyari 49), Koronczi, Molnár
2016.05.22. SzékesfehérvárSóstói StadionJátékvezetők: Sipos KatalinLegeza LászlóMolnár Máté
EDZŐI ÉRTÉKELÉS:

DISZTL LÁSZLÓ

"Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, mi dolgoztunk ki több helyzetet az ellenfél kapuja előtt. A második játékrészt is jól kezdtük, gyorsan előnybe kerültünk, de egy hibából sajnos hamar egyenlített a PAFC II. Ezzel a góllal felhoztuk ellenfelünket, utána már nem sikerült felvennünk ismét a megfelelő ritmust ezen a kemény, harcos találkozón."

Napra pontosan 31 évvel a Real Madrid - Videoton FC UEFA-kupa-döntő visszavágója után az akkor fehérvári csapat legendás testvérpárja, Disztl László és Disztl Péter ellenfélként néztek farkasszemet egymással a Sóstói Stadion edzőpályáján. A Disztl László vezette Vidi II ugyanis a PAFC II-t látta vendégül, ahol Disztl Péter a kapusedző.

A felcsúti csapatban 3 NB I-es játékos is pályára lépett: Zsótér Donát és Márkvárt Dávid mellett ott volt az a Vaszicsku Gergő is, aki 2013.07.26-án megszerezte a PAFC történetének első NB I-es gólját. A mérkőzés kiegyenlített első félidőt hozott, valamivel több fehérvári helyzetet jegyezhettünk fel. A 23. percben egy szép támadás végén Ács lőtt 10 méterről kapu fölé. A 35. percben Büki távoli lövését védte Boros Renátó, a kipattanót Babolek tehette vissza kapura, de a PAFC kapusa ezt is védte. A 44. percben Vallejos nagyszerű labdával ugratta ki Havasit, aki egyedül vezethette a kapusra a labdát, jobb külsővel leadott lövését azonban bravúrral védte Boros.

A második félidő elején a csereként pályára lépő Babinyecz harcolt ki egy büntetőt, amit Büki higgadtan értékesített (1-0). Nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, négy perccel később ugyanis a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Magyari Szilárd egyenlített Zsótér Donát szép passzát követően (1-1). A 65. percben Márkvárt cselezgetett a 16-osunk előterében, majd 18 méterről, jobb külsővel kilőtte a kapunk jobb alsó sarkát (1-2).

A hátralévő időszakban két újoncot is avatott Disztl László, pályára lépett az U19-es csapatban szereplő Kondor Kristóf és Kovács Sándor is, az eredmény azonban már nem változott, 2-1-re nyert a PAFC II.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek