hu en
2016. Május 11. 11:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Filipe Oliveira: "Keményen dolgoztunk a sikerért, büszke vagyok a csapatra"

Portugál támadónk szezonértékelő interjújában kiemelte, az idény közben kevesen gondolták volna, hogy végül ezüstérmet szerez a Vidi, de ők végig hittek magukban.

"Nem volt egyszerű szezonunk, hiszen nem kezdtük jól a bajnokságot. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy az idény elején még kieső helyen is álltunk, ha ezt is figyelembe vesszük, akkor úgy gondolom, összességében fantasztikusnak nevezhető az ezüstérem. Nagyon keményen dolgoztunk a sikerért, és sosem adtuk fel, ahogy a szurkolóink sem, akik végig kitartottak mellettünk, és a nehezebb periódusban is mellettünk álltak. Nagyon büszke vagyok a csapattársaimra és a Horváth Ferenc vezette szakmai stábra is. Szezon közben talán kevesen gondolták volna, hogy a második helyen fogunk végezni, mi azonban végig hittünk magunkban és a csapatban. Az utolsó négy-öt forduló volt a vízválasztó, azokon a mérkőzéseken nem hibázhattunk, és a csapat erejét mutatja, hogy nem is hibáztunk. Talán az idegenbeli Paks elleni győzelmet emelném ki az összes rangadó közül, hiszen egy nagyon erős, masszív csapat otthonában tudtunk nyerni, ahova nem a 3 pontért járnak általában az ellenfelek. Tudjuk azt is, hogy van tartozásunk a szurkolóinknak, hiszen idén nem nyertünk semmit. A csapat ugyanakkor kiharcolta azt, hogy részt vehet a nemzetközi kupasorozatban, bízom benne, hogy szép eredményeket fogunk tudni majd elérni. Most azonban a pihenésé a főszerep, hiszen ahogy mondtam, nehéz szezon áll mögöttünk, ráadásul én a télen sem pihenhettem, ugyanis akkor volt az operációm, amit a rehabilitáció követett. Most viszont nincs semmi akadálya annak, hogy feltöltődjek a következő hetekben. Emellett várom már az Eb-t is, ami nagyon különleges élmény lesz számomra, hiszen Portugália és Magyarország egy csoportba kerültek. 5 éve élek Magyarországon, a családommal együtt imádjuk ezt az országot, a gyermekeim pedig itt nőttek fel. Jó eséllyel vidis csapattársaim is pályára léphetnek a kontinenstornán, szurkolni fogok nekik, és a magyar válogatottnak is. A portugál-magyar találkozó pedig biztos, hogy nagyon érzelemdús mérkőzés lesz számomra" - nyilatkozta honlapunknak Filipe Oliveira.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek