hu en
2016. Május 10. 09:30  -  Papp Brigitta   -   Fotó: vidi.hu
Fejes András: "A Fradi elleni győzelem nagy lökést adott áprilisban"

Saját nevelésű védőnk szerint egy jó felkészüléssel az Európa Liga csoportkör sem lehetetlen.

Hogyan értékeled a mögöttünk álló szezont?

Sajnálom, hogy ilyen rapszodikusra sikerült a 2015-16-os bajnokság számunkra. Ugyanakkor az utolsó előtti helyről elérni a másodikra mindenképpen nagy lépés és nagy teljesítmény is. A kieső csapatok ellen nagyon kevés pontot szereztünk, ha azokat begyűjtjük, akkor simább lett volna ez a bajnokság. Mindenesetre nagyon boldog vagyok, hogy a miénk az ezüstérem.

Melyik volt számodra a szezon során a legemlékezetesebb mérkőzés, amikor már érezted, hogy feljebb is juthat a csapat?

Úgy gondolom, hogy több olyan meccs is volt a szezonban, ami vízválasztónak bizonyult számunkra. Én talán a Fradi elleni 1-0-s győzelmet emelném ki április közepén, ami nagyon nagy lökést adott az utolsó két körre. Ugyanakkor előtte is voltak jó meccseink, még ha nem is mindig jött ki a lépés, és sokszor álltunk hadilábon a szerencsével is.

A sikertelen rajt után gondoltad volna, hogy a dobogó második fokára juthat a csapat?

Persze az ember mindig többet és többet szeretne, de abban a helyzetben ahol voltunk, nehéz volt erre gondolni. Akkor inkább csak az járt a fejünkben, hogy lábaljunk ki a hullámvölgyből. Utána aztán már reális célnak látszott az ezüst elérése, főleg, hogy a téli pihenőre sikerült felkapaszkodnunk a harmadik helyig.

Hogyan töltöd a pihenőt?

Az első hét a teljes kikapcsolódásé, a pihenésé volt. Most már azért elkezdem az egyéni edzéseket, hogy jó formában várjam a felkészülést. Elutazni nem fogok, a családommal és a barátaimmal töltöm majd az időt.

Mit vársz az Európa Liga-szerepléstől, mire lehet képes a csapat?

Mindenképpen azt várom, hogy több kört menjünk, akár a csoportkörbe is bejussunk, és helytálljunk, ami egy jó felkészüléssel szerintem nem elrugaszkodott cél.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek