hu en
2016. Április 25. 13:00  -  Papp Brigitta   -   Fotó: vidi.hu
Vidi - Fradi összecsapás a Lego-kiállításon

A székesfehérvári tárlat egyik látványeleme a Sóstói Stadion. Az építő Törzsök Gáborral beszélgettünk.

A Lego-kiállítás terepasztalán a játék kedvelői által már jól ismert épületek és alakok között feltűnik a Sóstói Stadion - nem élethű - mása is. Az arénában éppen Vidi-Fradi összecsapás zajlik, és a fehérvári szurkolók legnagyobb örömére 2-1-re vezetünk.  

„A stadiont a feleségemnek készítettem három éve karácsonyra, mert nagy Vidi drukker. Fiatalabb korában a barátnőivel sokat jártak mérkőzésre, ám mostanában csak a televízióból tudja követni a meccseket, de így is mindig szurkol a csapatnak. A stadion megépítése komoly logisztikai feladat volt, hiszen rengeteg alkatrészt csak külföldről tudtam beszerezni, ezért közel 4 hónapba tellett, amíg minden megérkezett, és összeépítettem. A stadionban egyébként 180 ülőhely van, 180 szurkolóval, pompon lányokkal, közvetítő állással, operatőrökkel, és a stadion előtt egy lovasrendőr csapat is felállt, aminek külön története van. Az egyik kiállításon egy anyuka jelezte, hogy a Vidi-Fradi mérkőzések mindig kiemelt biztonsági fokozatúak, nagyobb rendőri jelenléttel, így igazán elkélne néhány rendőr. Ezért megépítettem őket is. Az aréna egyébként nem élethű mása a már lebontott Sóstói Stadionnak, inkább az én fantáziámat tükrözi, de a rajta lévő matricákat a VidiShopból szereztem be.” - mesélt a stadion történetéről az építő, Törzsök Gábor.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek