hu en
2015. Szeptember 18. 15:32  -  Wéninger Ákos   -   fehervar.hu, nso.hu   -   Fotó: vidi.hu
Januárban kezdődhet a Sóstói Stadion bontása

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése zárt ülésen hozta meg a Sóstói Stadion rekonstrukciójával kapcsolatos döntéseket.

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a közgyűlést követően elmondta, a munkaterületet december közepén-végén átadják, a bontás pedig januárban kezdődik el. A városvezető közölte azt is, hogy az önkormányzat – a döntés értelmében – megvásárolja a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) azt a kiviteli tervet, ami alapján a stadion építése megtörténik. Mint mondta, a korábban bemutatott látványtervekhez hasonló lesz a stadion végleges formája, csak a külső elemei változtak meg a tervezés végstádiumában. Ezeket részletesen is megismerheti majd a nyilvánosság a jövő hét folyamán, illetve várhatóan október-novemberben fórumot is tartanak majd a Városháza Dísztermében, ahol a stadion és a Sóstó Természetvédelmi Övezet rehabilitációjának terveit is szeretnék majd bemutatni a nyilvánosságnak.

Tavaly novemberben Vígh László, a beruházásért felelős akkori miniszteri biztos jelentette be, hogy 14 250 fő befogadására alkalmas, UEFA IV-es besorolású stadion létesül Székesfehérváron. A többfunkciós létesítmény a jelenlegi stadion helyén épül meg, a mostani főépület szerkezete megmarad, viszont felújítják, bővítik.

A tervek szerint a létesítmény nézőtere 100 százalékban fedett lesz, a főlelátón a VIP-lelátó mellett VIP-skyboxokat is kialakítanak, valamint helyet kap a stadionban a sóstói természetvédelmi területet bemutató látogatóközpont, egy klubmúzeum és egy ajándékbolt is.

Cser-Palkovics András idén áprilisban közölte, hogy az eredetileg kilencmilliárd forint összköltségű beruházáshoz a kormány további kétmilliárd forintot biztosított: a támogatásból a létesítmény felszereltségét és a szurkolók kiszolgálásának minőségét javítják majd, egyebek mellett teljes wifilefedettséget, gyengeáram-fejlesztést, a stadion épületének burkolását, pályavédő rendszer kiépítését, belsőépítészeti munkák elvégzését valósítják meg. Akkor azt mondta, a fejlesztés befejezése 2017 tavaszán-nyarán várható.

A tervek szerint a Videoton FC az építkezés ideje alatt a felcsúti Pancho Arénában játssza bajnoki mérkőzéseit.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek