hu en
2015. Szeptember 08. 18:25  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: Peka Roland / vidi.hu
INTERJÚ
Hadnagy Zsolt lett a Vidi vezető játékosmegfigyelője

Egyelőre a Vidi korábbi scout-jával, Balogh Tamással ketten dolgoznak, de a klub rövid távú célja, hogy bővítsék a játékosmegfigyelői állományt.

Játékosmegfigyelőként Hadnagy Zsoltnak is szerepe volt abban, hogy a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata 34 év után trófeát nyert bő egy évvel ezelőtt - éppen csapatunkat győzte le 2014 májusában a miskolci együttes a Ligakupa-döntőjében. Hadnagy Zsolt hatéves korától 22 éves koráig a Kolozsvári CFR labdarúgója volt. Később Erdélyből Magyarországra költözött, ahol az első időszakban nem a labdarúgásban, hanem felsővezetőként a magánszférában dolgozott. Néhány év elteltével tért vissza a labdarúgásba, először az akkor még harmadosztályú - jelenleg stabil NB II-es - Szigetszentmiklós együttesében, majd következett az NB II-es Tököl, aztán az NB I-es Lombard-Pápa, végül legutóbb a DVTK, ahol a már említett Ligakupa-győzelem mellett egy Magyar Kupa ezüstérmet is ünnepelhetett a csapattal.

- A jövőben ön lesz a Vidi head scout-ja, vagyis a vezető játékosmegfigyelő. Hogy jött a Vidi felkérése?

Számomra is meglepő és hirtelen volt a felkérés. Azt tudni kell, hogy Kovács Zoltánnal nagyon jó volt a munkakapcsolatom Diósgyőrben, sikeresen tudtunk együtt dolgozni. Nem sokkal azután, hogy kinevezték a Vidi sportigazgatójának, megkeresett engem. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, hiszen a Videoton FC a magyar labdarúgás egyik legmeghatározóbb csapata, gyakorlatilag azonnal igent mondtam erre az új kihívásra.

- Hogy néz ki az ön munkája, milyen feladatokat kell ellátnia itt a Vidinél?

Pontosan tudom, mi az elképzelése Kovács Zoltánnak erről a területről, a munka az általa felállított követelmény rendszer alapján folyik majd. A legfőbb feladataim közé fog tartozni a legtehetségesebb utánpótlás korú labdarúgók fejlődésének nyomon követése, az ügynökök által beajánlott labdarúgók profiljának feltérképezése, a klub számára olyan játékosok felkutatása, akik a nemzetközi szerepléshez szükséges szintet képviselik. Ide európai szintű játékosokat kell hozni, hiszen a csapat tervei közt szerepel, hogy rendszeres résztvevője legyen a nemzetközi kupáknak. A klubnál már korábban megkezdődött a játékosmegfigyelői rendszere felépítése, ezt szeretnénk működésében és rendszerében még hatékonyabbá és professzionálisabbá tenni, hogy minél jobban nyomon követhessük a potenciálisan szóba jöhető magyar és a külföldi játékosokat. 

- Kovács Zoltán sportigazgató az átigazolási időszak zárultával azt nyilatkozta, hogy nem mondtunk le arról, hogy szabadon igazolható csatárral még megerősítsük a keretet. Nyilván ez már egy olyan feladat, amelyben önnek is komoly szerepe lesz.

Valóban, azt azonban tudni kell, hogy ez egy roppant nehéz feladat, hiszen most minden csapat szabadon igazolható labdarúgót keres. Jelen pillanatban nagyon sokat dolgozunk azon, hogy egy jó csatárt hozzunk, de nem csupán ebből áll a feladatunk, ennél sokkal összetettebb. Tisztában vagyunk a hosszú távú feladatainkkal, és már most azon dolgozunk, hogy kikkel erősíthetjük meg a csapatot a következő átigazolási időszakban. Néznünk kell például azt is, hogy kik azok a labdarúgók, akiknek lejár majd a szerződésük. Rengeteg feladatunk van, egyelőre ketten vagyunk, de a Vidi játékosmegfigyelő hálózata a közeljövőben bővülni fog.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek