hu en
2015. Augusztus 21. 08:00  -  Papp Brigitta   -   Fotó: vidi.hu
Májer Lajos posztumusz Székesfehérvár Díszpolgára lett

Fiatalon elhunyt támadónkat a város sportéletében nyújtott kimagasló teljesítményéért díjazták.

Szent István ünnepén adták át a Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, idén Májer Lajos is bekerült a Díszpolgárok sorába.

A sárbogárdi születésű „Matyit” Csiszár István szúrta ki a klub számára, valamikor, a hetvenes évek legelején. Tizenhat évesen került a Sóstóra, természetesen az ifibe, majd tizennyolc évesen, a Rába ETO ellen debütált az élvonalban, méghozzá úgy, hogy a balszélre küldött Májer bizonyult a Vidi támadók legjobbjának.

Profi pályafutása során tizennégy éven át szolgálta hűségesen a piros-kékeket, és oroszlánrészt vállalt a 30 évvel ezelőtti, legendás UEFA-kupa meneteléséből, 8 mérkőzésen szerepelt és 3 gólt szerzett. Ősszel a Paris Saint-Germain-nek és a Partizan Belgrádnak rúgott egy-egy gólt. Tavasszal hathetes sérülés miatti kihagyás után tért vissza, és szerezte Madridban a győztes gólt a Real Madrid ellen. 

1998 szeptemberében tragikus hirtelenséggel fiatalon hunyt el, 42 évesen.

Májer Lajos Sárbogárdon született 1956. augusztus 24-én. Tizennégy évig játszott a Videotonban SC-ben, majd egy rövid Rába ETO-s kitérő után, még egy fél szezonra visszatért Székesfehérvárra. Ezt követően az ASK Bruck-hoz, majd a TSV Straubingenhez igazolt, végül pályafutását Velencetours SC-ben fejezte be. 1975-1976-os szezonban ezüstérmes, 1983-1984-ben és 1984-1985-ben bronzérmes lett a Vidivel a bajnokságban. Tagja volt az 1984-85-ös ezüstérmes UEFA csapatnak. 1976 és 1979 között 3 alkalommal szerepelt a válogatottban. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek