hu en
2015. Június 05. 21:38  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Szolnoki Roland: "Ennél szebb debütálásról nem is álmodhattam volna"

A magyar válogatott nagyon simán nyert Litvánia ellen 4-0-ra. A kezdőcsapatban kapott helyet Simon, Nikolics - aki pazar gólt lőtt - valamint Szolnoki is, akinek ez volt az első felnőtt válogatott mérkőzése.

"Nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a felnőtt válogatottban, ráadásul ennél szebb debütálásról álmodni sem mertem. Nem is tudom szavakba önteni, milyen fantasztikus érzés volt címeres mezben kiszaladni a pályára és meghallgatni a magyar himnuszt, majd pedig játszani a nemzeti tizenegyben. A pénteki edzés után már sejtettem, hogy megkapom Dárdai Páltól a lehetőséget, hiszen a pontrúgásokat, amikor a mester kitette az öltözőbe, akkor az én nevem is szerepelt a lapon. De biztossá csak szombaton délelőtt vált, amikor a válogatott elment sétálni, és akkor odajött hozzám a szövetségi kapitány, és közölte, hogy este egy félidőt játszani fogok. Végül Fiola sajnálatos sérülése miatt végig a pályán maradhattam, amit persze egy cseppet sem bánok, de a válogatott csapattársamnak mielőbbi gyors gyógyulást kívánok. Dárdai Pál a meccs előtt azt kérte tőlem, hogy olyan higgadtan játsszak, mint a klubcsapatomban. Úgy érzem, sikerült jó teljesítményt nyújtanom, persze az igazság az, hogy a litvánok nem támadtak sokat, vagyis nem kellett csak a védekezésre koncentrálnom. A mérkőzés után a csapatnak is, és külön nekem is gratulált Dárdai Pál, ami nagyon jól esett. Hétfőig pihenőt kaptunk, jövő héten azonban már beköltözünk Telkibe, és a finn meccsig már együtt marad a válogatott. Igyekszem a hátralévő napokban is nagyon keményen edzeni, bízom benne, hogy a finnek elleni nagyon fontos mérkőzésen is lesz lehetőségem a bizonyításra, de persze akkor sem leszek csalódott, ha végül nem lépek pályára. Ami a legfontosabb, hogy 3 ponttal térjünk haza Finnországból" - árulta el honlapunknak Szolnoki Roland.

"Örülök, hogy ismét lehetőséget kaptam a válogatottban és természetesen a gólom miatt is boldog vagyok. Nagyszerű labdát kaptam Dzsudzsáktól, amit sikerült jól átvennem, majd pedig a bal felső sarokba helyzetem. A sorsom néhány napon belül eldől, talán már a jövő hét elején aláírhatom az új klubommal a szerződésemet. Nem egyszerű a mostani helyzet, de minden idegszálammal a válogatottra koncentrálok. Jövő héten győzni megyünk Finnországba" - nyilatkozta honlapunknak Nikolics Nemanja.

"A mérkőzés napján tudtam meg, hogy a mester kezdőként számít rám, aminek természetesen nagyon örültem. Nagyon jó érzés volt úgy játszanom, hogy mögöttem Szoszó volt - akinek ezúton is gratulálok a debütáláshoz - előttem pedig Nikolics futballozott. Középen Tőzsér is nagyon sokat segített nekem. Összességében remek meccs volt, ez a magabiztos győzelem jót tett az önbizalmunknak a jövő heti Finnország elleni nagyon fontos Eb-selejtező előtt" - tudtuk meg Simon Ádámtól.

CÍMKÉK
Szolnoki Roland Nikolics Nemanja Simon Ádám
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek