hu en
2015. Április 13. 13:30  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Garancsi István: ”A meccseknek, a játékosoknak, a szurkolásnak, az ünneplésnek a stadionon belül van a helyük."

A szurkolók megosztottságát látva klubunk tulajdonosa nem tudott felhőtlenül örülni a Haladás elleni gólparádét hozó győzelemnek, de következetesen kitart amellett, hogy aki valóban szereti a Vidit, a lelátóról szurkoljon, és ne a parkolóból.

- Igazi futballünnep volt a Haladás elleni mérkőzésen a Sóstói Stadionban, a Vidi legnagyobb szervezett szurkolói csoportja, az RBD viszont demonstratív céllal a stadionon kívülről buzdította a csapatot. Milyen érzései vannak a kialakult helyzettel kapcsolatban?

Vegyesek. Minden adott volt ahhoz, hogy egy felejthetetlen estét töltsünk el Sóstón. Nagy kár, hogy a közös ünneplés helyett arról kell beszélnünk, hogy kik szurkoltak a lelátón, és kik maradtak inkább a kapun kívül, hogy megint itt a megosztottság, hogy megint olyan helyzetbe kerültünk, amit nem lehet megoldani anélkül, hogy valamelyik félnek ne okozzon érdeksérelmet. Döntésre ugyanakkor mindenképpen szükség van. Nem gondolom, hogy egy futballmérkőzéshez hozzátartozik a stadion melletti szervezett szurkolás. Értem én, hogy az ultrák fel akarják hívni magukra a figyelmet, és az általuk sérelmezett adminisztráció miatt megosztani a szurkolótábort. A játékosaink a lefújás után ki is mentek hozzájuk a parkoló kerítéséhez megköszönni a buzdítást, és kidobálták nekik a mezüket. Én viszont úgy látom, mindenek előtt azoknak a szurkolóknak, családoknak, gyerekeknek kellett volna megköszönni a támogatást, akik a lelátókon szurkoltak. Klubtulajdonosként egyértelműen azon az állásponton vagyok, hogy aki szurkolásával valóban támogatni akarja a csapatot, jöjjön be a stadionon belülre. A meccseknek, a játékosoknak, a szurkolásnak, az ünneplésnek egyaránt a stadionon belül van a helyük. A mi célunk egyértelműen az, hogy jó hangulatban, kulturált körülmények között együtt örülhessünk a sikereknek!

- Elképzelhető, hogy a játékosok a következő hazai meccs után is egyenesen a parkolóba mennek majd ünnepelni? 

Ez biztosan nem fordul többet elő. Ennél sokkal felelősségteljesebben kell viselkedniük. Nem kárhoztatom őket, mert egy nagyon nehezen kezelhető helyzetbe kerültek. Nekünk viszont, még ha fájdalmas is, de rendeznünk kell ezt a helyzetet. Márpedig az említett dolgoknak a stadionban van a helyük, nem az utcán, téren, parkolóban vagy domboldalon. A Videoton FC játékosai ezért a jövőben nem mennek ki a meccs után a stadionon kívül szurkoló csoportokhoz. A klub, ahogy az elmúlt években, most is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legkulturáltabb, legszínvonalasabb körülményeket biztosítsa minden olyan szurkoló részére, aki kilátogat a stadionba, együtt örül, vagy olykor együtt szomorkodik a csapattal, velünk éli meg az érzelmek viharát a meccseken. Ezúton is köszönjük a megingathatatlan támogatásukat, lelkesedésüket. A jövőben is azon leszünk, hogy olyan maradandó élményeket tudjunk számukra nyújtani, mint a vasárnapi diadal volt. És nagyon sajnálom, hogy voltak, akik megfosztották magukat ettől az élménytől. A labdarúgásnak egyértelműen szüksége van az olyan szervezett szurkolói csoportokra, mint az RBD. De a kapukon belül. Reméljük, hogy a hátralévő hazai mérkőzéseken ismét olyan fantasztikus koreográfiákkal emelik a hangulatot, mint tették azt jó néhányszor az elmúlt években. Nagy öröm lenne ismét valami különlegeset látni tőlük a Sóstói Stadionban, például a Kecskemét elleni, utolsó hazai mérkőzésünkön.     

CÍMKÉK
2014-2015 OTP Bank Liga NB I Videoton FC - Szombathelyi Swietelsky-Haladás
Hírek
A Vidi történetének egyik legjobb félidejét láthattuk vasárnap ÉRDEKESSÉG @ 2015. Április 14.

A klub 1968-as feljutása óta nem produkált ennél gólerősebb félidőt, a Haladás ellen hat gólig jutottunk a második játékrészben. Ennél többet tehát nem, ennyit azonban már lőtt a Vidi az elmúlt 47 évben. Múltidézés.

A Vidi öltözőjében jártam 23 - gyerekblog BLOG @ 2015. Április 14.

Vidi-rajongó gyerekek által vezetett blogunk huszonharmadik bejegyzésében Szekeres Kornél és Zsédely Zalán Péter osztották meg a Haladás elleni bajnoki mérkőzésen átélt élményeiket.

Négy Vidi-játékos a 23. forduló válogatottjában RÓLUNK ÍRTÁK @ 2015. Április 13.

A csakfoci.hu összeállításába a Haladás elleni 7-0 után Feczesin, Gyurcsó és Oliveira kerültek be, a hét legjobb cseréje pedig Dinko Trebotic lett.

Joan Carrillo: "Ezért a sikerért a játékosok napról napra nagyon keményen megdolgoznak" EDZŐI ÉRTÉKELÉS @ 2015. Április 12.

A két vezetőedző a mérkőzés után értékelte a látottakat.

Trebotic: "Végig jól és agresszíven játszottunk" INTERJÚ @ 2015. Április 12.

A Haladás ellen csereként beálló, majd nyolc perc alatt duplázó horvát középpályás értékelte a mérkőzést.

Futballünnep Fehérváron, hetet mért a Vidi a Haladásra VIDEOTON FC - SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS 7-0 (1-0) @ 2015. Április 12.

Az első félidő végén Nikolics góljával még csupán 1-0-ra vezetett csapatunk, a fordulás után azonban már gólparádévá érett a Vidi fölénye. 2007 és 2011 után 2015-ben is sikerült 7-0 arányban nyernünk bajnoki mérkőzésen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek