hu en
2015. Március 14. 21:30  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
STATISZTIKA
Transfermarkt.de: A világ harmadik legjobb formában lévő csapata a Videoton FC

A tekintélyes nemzetközi futballpiaccal foglalkozó portál listát készített a világ 10 legjobb formában lévő csapatáról. És hogy ez számunkra miért érdekes? Mert a Vidi is rajta van!

Az elmúlt 20 tétmeccs (a Ligakupát a cikkben nem kalkulálták bele) alapján számított listán figyelembe vették a világ minden bajnokságának első-, másod- és harmadosztályát. A top10-es listán „legrosszabbul" álló csapat például nem is az első osztályban vitézkedik jelenleg: a Hearts FC tavaly kiesett a skót Premier Leagueből. Ezen felül találunk csapatot Európán kívülről is: a fülöp-szigeteki Global FC a hatodik, az új-zélandi Auckland City a negyedik.

Csapatunk azonban még ennél is előkelőbb helyen áll: a Vidi jelenleg a világ harmadik legjobb formában lévő csapata! Elmúlt 20 meccsünkön 16 alkalommal tudtunk győzni, háromszor játszottunk döntetlent és mindössze egy vereséget szenvedtünk, mindezt az időszakot pedig impozáns, 45-11-es gólkülönbséggel tudtuk le.

A cikk külön kiemeli két játékosunk profilját: legértékesebb játékosunknak Nemanja Nikolicsot tartják, de az ezen időszak alatt 18 meccsen 4 gólig és 13 gólpasszig jutó Gyurcsó Ádámot is kiemelt helyen kezeli a cikk. Mellettük a bajnokságban mindössze nyolc kapott gólnál járó Juan Calatayud neve is felmerül.

A világ legjobb formában lévő csapatainak listáját a Vidi előtt az FC Barcelona és a máltai Hibernians FC vezeti. A statisztika szempontjából a Vidi formája azóta ráadásul tovább javult, hiszen az összeállításban még nem szerepel az MTK Budapest elleni győzelem. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek