hu en
2014. December 17. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Joan Carrillo évértékelő: "A fő célom, hogy megnyerjük a bajnokságot!"

Vezetőedzőnkkel hosszabb szezonértékelő interjút készítettünk. Hogyan értékeli a csapat pazar őszi teljesítményét, kik lehetnek tavasszal a fő riválisaink, és persze a közelgő ünnepekről is kérdeztük Joan Carrillot.

- Meggyőző előnnyel vonulhatunk téli pihenőre, emellett a Magyar Kupában és a Ligakupában is érdekeltek vagyunk még. Amikor nyáron kinevezték a Vidi vezetőedzőjének, akkor gondolta volna, hogy ilyen remek őszi szezont fog produkálni a csapat?

Nekem az volt a fő célom, hogy megnyerjük a bajnokságot. Emellett pedig az is fontos számomra, hogy az edzéseken és a mérkőzéseken is mindenki a maximumot nyújtsa. Fantasztikus csapatunk van, melyben mindenki nagyszerűen teljesít. Mentálisan és fizikálisan is egész ősszel erősek voltunk. Úgy érzem, ezen az úton kell tovább haladnunk, amit a szakmai stábbal közösen kitűztünk. Az elmúlt hónapokban javult a csapatunk, de még tovább kell majd javulnunk jövőre. Ugyanazt tudom mondani, amit nyáron is mondtam, amikor kineveztek, számomra egy cél létezik, a bajnoki cím!

- Lassan 3 éve dolgozik Magyarországon, nagyon jól ismeri az NB I-es csapatokat. Mit gondol, tavasszal mely csapatok lehetnek a legnagyobb riválisaink a bajnoki címért folytatott küzdelemben?

Az MTK-t mindenképp kiemelném, hiszen rengeteg potenciál van abban a csapatban. Sok tehetséges fiatal futballista szerepel náluk. A Paks és az Újpest is hasonló kategória. De természetesen a Ferencváros, a DVSC, a DVTK és a Győr is komoly riválisnak számítanak. Ezekre a csapatokra kell nagyon odafigyelnünk.

- Az említett csapatok mindegyikével idegenben fogunk megmérkőzni tavasszal. Mennyire számít nehéz folytatásra a bajnokságban?

Minden meccs nagyon nehéz lesz, nem emelnék ki egyet sem közülük. Ősszel is nehéz mérkőzéseink voltak, és tavasszal is azok lesznek. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy az első két tavaszi meccsünkön - Pápán és Dunaújvárosban - összesen 9 gólt lőttünk, ennyit hazai pályán sem szereztünk ez ellen a két csapat ellen. Én csak egy ember vagyok ebben a közösségben, ebben a csapatban. A siker titka az az egység és az a hangulat, ami az öltözőben jelen van. Ezt az öltözői hangulatot semmiképp sem szeretném elveszíteni, azaz egyetlen játékost sem szeretnék elveszíteni a mostani keretből. Szeretném, ha együtt maradna ez a brigád, hiszen ez a siker titka. Ezáltal tudunk többek lenni, mint a többi csapat, és elérni a kitűzött célokat.

- Az ön ismertségét akár a hazájában, akár nemzetközi szinten, mennyire növelte a Vidi kiváló szereplése?

Nem emelném ki az egyéni szerepemet, hiszen nem gondolom, hogy elsődlegesen miattam szerepelne ilyen jól a csapat. Fantasztikus dolog, hogy sok gólt lőttünk, és csak hatot kaptunk a bajnokságban. A sikernek azonban a szakmai stáb valamennyi tagja és az irodai dolgozók is ugyanúgy részesei, mindenki nagyon sokat hozzátett ahhoz, hogy eredményes őszt tudhatunk magunk mögött. Ami fontos számomra, hogy a szakmai stábbal egymást motiváljuk, és egymást erősítsük. Elsődleges célom az is, hogy a szurkolók büszkék lehessenek a csapatra és arra is, hogy ők ennek a kiváló klubnak szurkolnak. Hogy részesei a nagy Vidi családnak. Nélkülük biztos, hogy nem értük volna el ezeket az eredményeket. A stábtagok közül is bárkit kiemelhetnék, hiszen mindenkinek megvan a speciális feladata, amellyel hozzájárult a csapat sikeréhez. Visszatérve a kérdésre, egyáltalán nem gondolkodom azon, hogy a csapat sikereinek köszönhetően vajon mennyit nőtt az én ismertségem.

- Mi volt az ön számára az ősz legemlékezetesebb pillanata?

Nem szeretnék egyetlen momentumot sem kiemelni. Számomra az a legfontosabb, hogy a játékosok, és az egész csapat hozzáállása hogyan alakul. Ezzel pedig maximálisan elégedett vagyok, sőt az előzetes elképzeléseimet felül is múlta a csapat. Ha a futballtól elvonatkoztatunk, akkor elmondhatom, hogy a családommal együtt nagyon boldogok vagyunk Magyarországon, és remekül érezzük itt magunkat. A focin kívül a családom a legfontosabb számomra, és nagy boldogsággal tölt el, hogy látom rajtuk nap mint nap, hogy mennyire jól érzik magukat ebben a csodálatos országban.

- Az őszi szezonban több fiatal játékosnak is lehetőséget adott a Magyar Kupában, illetve a Ligakupában a Vidi II-ből és a Vidi U21-ből is. Róluk milyen véleménnyel van? Lát bennük fantáziát hosszú távon?

Nagyon jó véleménnyel vagyok róluk, és elégedett vagyok velük. Spanyolországban hosszú évekig ez volt a fő feladatom, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozzak. Akkor is, és most is nagyon élvezem, ha fiatal labdarúgókkal foglalkozhatok. Voltak olyan mérkőzések, amikor az első keret játékosai közül sokan a válogatottakban szerepeltek, azonban ekkor is teljesen nyugodt voltam, mert bíztam abban, hogy a fiatalok megfelelően fogják pótolni a távollévőket. Olyanra is volt példa, amikor azért nem tudtam egy-egy fiatalnak lehetőséget adni, mert a saját korosztályában, a saját csapatában volt fontos mérkőzése. Összességében több játékosban is látok fantáziát, neveket azonban nem mondanék.

- Mi a terve a téli szünetben, hogyan fognak telni az ünnepek?

December 17-én utazunk majd haza a családdal Barcelonába. Azért ilyen későn, mert addig tart az iskola itt Magyarországon a gyerekeimnek. De én sem fogok tétlenkedni, hiszen sok elintézni valóm lesz nekem is a következő napokban még. Ahogy minden évben, ezúttal is pihenéssel és kikapcsolódással fognak telni az ünnepek. A vezetőedzők mindig nyomás alatt végzik a munkájukat, és a bajnoki szezon az egy stresszel töltött időszak, úgyhogy nagyon fontos, hogy ebben a rövid időben minél jobban kipihenje magát az ember, és amennyire csak lehet, feltöltődjön. Ez számomra csak úgy elképzelhető, ha együtt vagyok a családommal. Vannak olyan barátaim és családtagjaim, akikkel nem volt lehetőségem nyár óta találkozni, őket is jó lesz viszontlátni. Januárban pedig amikor visszatérek a csapathoz, akkor onnantól kezdve ismét csak a munkára tudok majd koncentrálni maximálisan.

- Ha már szóba került a január, akkor megkerülhetetlen a kérdés, hogy a felkészülési időszakban miben tud még tovább fejlődni a csapat? Egyáltalán tud-e még tovább fejlődni ez a Vidi, vagy már elérte a maximumot a csapat?

A felkészülés az egy nagyon fontos időszak minden csapat életében. Mind fizikálisan, mind pedig taktikailag fel kell készülnünk a tavaszra. Én is, a segítőim is, és a játékosok is minden egyes nap tudnak fejlődni. Szóval mindenképp látok a csapatban fejlődési potenciált legyen szó akár támadásról, akár védekezésről. Nyilván lesznek olyan új taktikai elemek is, amelyeket be kell majd gyakorolnunk, hogy a tétmérkőzéseken eredményesen tudjuk alkalmazni. Az edzőtábor során tudnom kell majd, hogy mely játékosokra számíthatok tavasszal. Ugye két lehetőség van. Az egyik, aminek én a legjobban örülnék, ha a jelenlegi keret megmaradna. Mivel velük már hosszú ideje dolgozom, így tudom, hogy tőlük mire számíthatok, ki mire képes, és kiből hozható ki még több. Elképzelhető, hogy érkeznek majd új játékosok. Akkor látni kell, hogy kik is jöttek, és esetleg kik távoztak a csapatból. Azt talán mondanom sem kell, hogy ez a nehezebb opció. De ezt majd meglátjuk jövőre. Az interjú végén szeretnék ismét köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik végig a csapat mellett voltak, és szurkolásukkal nagy mértékben hozzájárultak a sikereinkhez. Köszönöm nekik az elmúlt időszakot, és bízom benne, hogy jövőre is biztatni fognak bennünket a mérkőzéseken. Nagyon fontos szerepük van a sikereinkben! Ezúton kívánok nekik is és mindenkinek békés, áldott karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag boldog új évet! Hajrá, Vidi!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek