hu en
Dunaújváros PASE Végeredmény 1-4
Videoton FC
Bajnokság, 2014-2015
Tavaszi idény - 17. forduló
2014.12.06., Szombat @ 16:00
Dunaújváros, Dunaújváros Stadion
1268 néző
esős, hideg 3 C-fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Vad II István
Asszisztensek:
Király Krisztián, Huszár Balázs
Tartalék játékvezető:
Kóbor Péter
90 +5.Vége, 4-1-re nyertünk az utolsó idei bajnokinkon.
90 +3.Kilenc emberre fejezzük be a meccset, miután Stopira is piros lapot kapott.
88.Stopira is besárgult.
87.
 
87.GÓÓÓÓÓL!
Szögletrúgást követően Caneira fejjel csúsztatta meg a labdát, melyet a berobbanó Vinícius juttatott a kapuba!

85.Óriási helyzetek mindkét kapu előtt. Nikházi lövését védte Calatayud nagy bravúrral, majd a túloldalon előbb Nikolics lövését majd Nikolics fejesét védte bravúrral Nagy.
82.Gyurcsó helyére Kleinheisler állt be.
80.Helyzet! Gyurcsó szöglete után Simon fejelt a hosszún érkező Nikolics elé, akinek egy kicsit hosszú volt a passz.
79.Most mi szögezzük a hazaiakat a kapujuk elé!
76.Az emberelőnyben futballozó Dunaújváros ezekben a percekben nagy erőket mozgósít az újabb gól megszerzésének érdekében.
72.CALATAYUD! Sóron iramodott meg a labdával, Stopirának sikerült utolérnie, kicsit meg is zavarta a hazai játékost, de így is kapura tudott lőni, Calatayud nagyot védett.
69.Vinícius lökésért, Caneira pedig reklamálásért kapott sárgát.
65.Négy csere! A hazaiaknál Villám és Orosz hagyta el a pályát, helyükre Hangya és Sóron álltak be. Tőlünk Kovács és Álvarez jöttek le, Simon és Oliveira álltak be.
64.GÓL!
A 11-est magabiztosan értékesítette Böőr Zoltán.

63.Sándor György piros lapot kapott, a hazaiak pedig büntetőt rúghatnak.
59.Zsótér helyére Godslove a pályán.
59.A hivatalos nézőszám: 1268 fő.
57.Sándor György sárgult be!
53.GÓÓÓÓÓÓÓL!
Trebotic óriási zsugát adott Álvareznek, aki nagyszerű mozdulattal lőtte el a hazai kapus mellett a játékszert. A gól után salvadori válogatott támadónk a kispadunkhoz szaladt ki és előbb Paco majd Joan Carrillo nyakába ugrott boldogan.
50.Körülbelül 100 fehérvári szurkoló kísérte el Dunaújvárosba a csapatot, és bizony megállás nélkül, hangosan és sportszerűen biztatják csapatunkat!
47.Orosz kapott egy labdát, amellyel egyedül lódulhatott meg a kapunk felé, de mivel a hazai játékos leshelyzetben kapta a labdát, a spori lefújta az akciót.
46.Folytatódik a meccs!
45.Vége az első félidőnek.
44.Nikolics vihette a labdát egyedül a hazai kapura, ezúttal egy szemet gyönyörködtető megoldást választott támadónk, megpróbálta átemelni a kint álló kapust, azonban Nagy még ujjheggyel bele tudott kapni a játékszerbe, ezért nem született meg a harmadik gólunk.
43.Gyurcsó beadását Nikolics fejelte Álvarez elé, aki egyet igazított a labdán, majd kapura lőtt, azonban lövését sikerült egy újvárosi védőnek blokkolnia.
40.Zsótér beadását követően Vinícius tisztázott a kapunk előterében Böőr Zoltán elől, majd a túloldalon Gyurcsó lövése pattant egy dunaújvárosi védőről szögletre. Továbbra is jó a meccs!
38.CALATAYUD! Óriási bravúrt mutatott be kapusunk Petneházi lövését követően.
37.
 
33.Sándor távoli lövése kipattant Nagyról, Farkas azonban időben kapcsolt, és kivágta a labdát a kapu előteréből.
29.GÓÓÓÓÓÓL!!!!
Nagyszerű találattal növeltük előnyünket! Nikolics kapott remek labdát, amivel egyedül törhetett kapura, csatárunk azonban felnézett, és lövés helyett roppant önzetlenül lepasszolta a zsugát Gyurcsónak, aki közelről az üres kapuba lőtt.

27.Álvarez ívelt előre, a labda azonban egy pindurkát hosszú volt Kovácsnak.
26.
 
23.A nedves-csúszós talaj ellenére meglepően jó a meccs, mindkét csapat őszinte, nyílt támadófocit játszik.
21.Gyurcsó szabadrúgása - melyet Kovács ellen elkövetett szabálytalanság miatt kaptunk - a sorfalról szögletre pattant. A sarokrúgás veszélytelen volt.
20.Böőr került helyzetbe, 14 méterről leadott lövését szépen védte Calatayud.
16.Egy eladott labdával Álvarez iramodott meg a szélen, majd középre adott, Nikolics szépen pörgette át a kivetődő Nagy fölött a labdát, azonban egy dunaújvárosi védő még tisztázni tudott.
14.A meccs első sárgáját a hazaiak középpályása, Böőr kapta.
11.
 
10.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!
A dunaújvárosiak védőjétől, Csehitől Nikolics elé került a labda, aki egyedül vezethette azt a hazaiak kapusára, gólvágónk pedig nem hibázott!

9.Orosz Márk lövését védte magabiztosan Calatayud.
8.Kovács 20 méterről lőtt kapura, a labda a jobb kapufa mellett suhant el.
6.A rögzített szituáció a sorfalról lepattant, végül szöglettel jöhetett a Dunaújváros, azonban Calatayud magabiztosan öklözte a labdát a mezőnybe.
5.Nikházi csapta be Stopirát, védőnk szabálytalanul tudta csak megállítani a hazaiak játékosát, szabadrúgás következik!
2.Ott az első helyzet! Nikolics beadását Álvarez lőtte kapura, Nagy szögletre mentett.
1.Mi kezdtük a találkozót.
-1.Érkeznek a csapatok. A hazaiak tiszta pirosban, mi pedig tiszta fehérben fogunk focizni.
-5.Néhány perc van még a kezdésig, addig arra pont van idő, hogy megnézze, vajon kivel egyezteti a listáját, mit hozott, és mit vitt a Mikulás a Vidi öltözőjéből. 
-8.Juhász Roland és Szolnoki Roland is kihagyja a mai mérkőzést, mindkét játékosunk a legutóbbi, Pápa elleni bajnokin gyűjtötte be ötödik sárgáját, ezért nincs egyikük sem a mai keretben.
-11.Percekkel ezelőtt egy fokkal intenzívebben kezdett el esni az eső, meglátjuk, ezen a nehéz, mély, csúszós talajon milyen mérkőzést vív majd egymással a két Fejér megyei csapat.
-20.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-39.
 
-45.Íme a mai kezdőnk: Calatayud - Heffler, Vinícius, Caneira, Stopira - Sándor, Trebotic - Gyurcsó, Kovács, Álvarez - Nikolics
-50.A pálya talaja rendkívül csúszós-nedves, azonban játékra alkalmas. Annyi bizonyos, hogy az első 10-15 perc után fokozatosan fog romlani a pálya állapota.
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Dunaújvárosból, ahol 16 órakor kezdődik csapatunk utolsó idei bajnokija.
Mérkőzés után

Joan Carrillo: "A sok eső miatt rendkívül sáros pályán kellett futballoznunk, ami nem kedvezett a stílusunknak, de a fiúk így is kitettek magukért, minden dicséret megilleti őket. A mérkőzésen, és az elmúlt napokban az edzéseken is nagyon sokat dolgoztak azért, hogy újabb sikert érjünk el. A Dunaújvárostól azt kaptuk, amire számítottunk. Egy remek ellenfél otthonában sikerült nyernünk. Mindenkiről csak pozitívan tudok nyilatkozni. Nem csak Nikolics, Caneira, Calatayud vagy éppen Sándor György tett sokat a győzelemért, hanem mindenki. A bajnokság rajtja óta mindössze 6 gólt kaptunk, és ebben mindegyiküknek elévülhetetlen érdemei vannak!"

Dobos Barna: "Gratulálok a Videoton FC-nek, megérdemelten nyertek. Igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat, azonban sajnos a két csapat között voltak különbségek. A legnagyobb az volt, hogy míg a Vidi szinte minden helyzetéből gólt lőtt, mi a ziccereinket kihagytuk. A mutatott játék képe alapján az 1-4 talán nem teljesen tükrözi a valóságot, azonban a Vidi győzelméhez nem férhet kétség."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2014. December 06. 18:39  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
DUNAÚJVÁROS-PASE - VIDEOTON FC 1-4 (0-2)
Eseménydús szezonzárón 4-1-es Vidi győzelem Dunaújvárosban

Szép gólok, nagy védések, és két fehérvári piros lap is tarkította csapatunk utolsó idei bajnoki mérkőzését.

A hazai pályán ebben a bajnoki szezonban még veretlen Dunaújváros otthonába látogattunk. Ráadásul a hazaiak néhány nappal korábban, a Ligakupában 2-1-re nyerni tudtak ellenünk. Igaz, mindkét edző kihangsúlyozta, hogy ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni, mert a bajnoki összecsapás teljesen más találkozó lesz. 

Nedves-csúszós, mély talaj fogadta a csapatokat, de a játékosok szerencsére gyorsan rácáfoltak a szurkolók aggodalmára, akik sárdagonyázástól tartottak. A nehéz pályán is sikerült ugyanis végig látványos, jó iramú meccset játszania a két együttesnek. A 10. perc sem telt el és a góllövőlistát vezető Nikó máris lecsapott! A hazaiak védőjétől, Csehitől szerezte meg a labdát, egyedül vezethette a hazaiak kapusára, és nem is hibázott (0-1). Öt perccel később egy eladott labdával Álvarez iramodott meg a szélen, majd középre adott, Nikolics szépen pörgette át a kivetődő Nagy fölött a labdát, azonban egy dunaújvárosi védő még tisztázni tudott. A 20. percben Böőr dolgoztatta meg Calatayudot. A 29. percben nagyszerű találattal növeltük előnyünket! Nikolics kapott remek labdát, amivel egyedül törhetett kapura, csatárunk azonban felnézett, és lövés helyett roppant önzetlenül Gyurcsó elé tálalt, aki közelről az üres kapuba lőtt (0-2). A 39. percben Petneházi lövését követően kellett nagyot védenie kapusunknak. A 44. percben Nikolics vihette a labdát egyedül a hazai kapura, ezúttal egy szemet gyönyörködtető megoldást választott támadónk, megpróbálta átemelni a kint álló kapust, azonban Nagy még ujjheggyel bele tudott kapni a játékszerbe, így maradt a 0-2.

A második félidőben szerencsére nem változott semmit a játék irama és a színvonal sem. Az 53. percben Trebotic óriási passzt adott Álvareznek, aki nagyszerű mozdulattal lőtte el a hazai kapus mellett a játékszert (0-3). A 63. percben csapatunk megfogyatkozott. Sándor futott vissza Böőrrel, a dunaújvárosi támadó pedig, miután látszott, hogy nem lesz eredménye a támadásnak, a földre került. Vad II meglepetésre piros lapot mutatott fel a Vidi csapatkapitányának, és büntetőt ítélt a hazaiaknak. A 11-est Böőr magabiztosan értékesített (1-3). A 72. percben a csereként pályára lépő Sóron iramodott meg a labdával, Stopirának sikerült utolérnie, kicsit meg is zavarta a hazai játékost, de így is kapura tudott lőni, Calatayud nagyot védett. A 85. percben Nikházi lövését védte Calatayud szépen, majd a túloldalon előbb Nikolics lövését majd nem sokkal később a fejesét védte bravúrral Nagy. A 87. percben egy szögletrúgást követően Caneira fejjel csúsztatta meg a labdát, melyet a berobbanó Vinícius juttatott a kapuba (1-4). A 93. percben Stopirát második sárgával kiállította Vad II, így az év utolsó bajnokiját 9 emberrel fejeztük be.

Egy remek mérkőzésen, szép gólokat szerezve, megérdemelten nyertünk az idei szezonban hazai pályán még veretlen Dunaújváros stadionjában. Jövőre a Győri ETO ellen játsszuk majd az első bajnokinkat, amelyen a két kiállított játékoson kívül, az ötödik sárgáját begyűjtő Vinícius sem léphet majd pályára. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek