hu en
2014. Augusztus 20. 17:14  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
ÉRDEKESSÉG
Kevesebb győzelem, de több rúgott gól az MTK ellen - ADATVADÁSZAT

Eddig 7920 percen keresztül nézett farkasszemet bajnokin a Videoton FC és az MTK, az ez idő alatt esett érdekességeket gyűjtöttük össze. Azt tudja például, hogy mit játszott 24 évvel ezelőtt a Burcsa Győző irányította Vidi az MTK ellen? Cikkünkben meg is nézheti annak a meccsnek az összefoglalóját!

A párharc eddigi meccseiből 20 zárult pontosztozkodással, az MTK 35, a Vidi 33 alkalommal tudott nyerni. Érdekesség, hogy kevesebb sikerünk ellenére a gólarány nekünk kedvez, 129 találatra az MTK 114 alkalommal felelt.
Székesfehérváron ez lesz a 45. összecsapás, a kék-fehérek 11 sikert könyvelhettek el a Sóstói Stadionban, míg csapatunk 11 döntetlen mellett 22 alkalommal ünnepelhette vendége legyőzését. A gólarány itt nagy hazai fölényt mutat 74-44-es megoszlásban.

A legelső bajnoki:
A két klub 1968. június 9-én találkozott első alkalommal a legmagasabb osztályban, az MTK pályaválasztásával vívott találkozó a fővárosiak 3-1-es diadalával zárult, a Vidi gólját Karsai László szerezte.

A legelső Vidi győzelem:
Nem kellett sokat várniuk a Videoton akkori játékosainak a visszavágás lehetőségére, ugyancsak az 1968-as pontvadászatban, november 24-én Székesfehérváron találkoztak a felek. Ekkor is hazai siker született, Pintér és Bodnár találataival klubunk 2-0-ra nyert az MTK ellen.

Amikor a Vidi klubigazgatója, Burcsa Győző még a Vidi vezetőedzője volt:

Videoton fc - mtk 3-0 (1990-1991-es szezon)
 
Nézze meg, hogyan győzte le 24 évvel ezelőtt a Sóstói Stadionban a Burcsa Győző vezette Vidi az MTK-t!

A legnagyobb arányú siker:
Négy alkalommal fordult elő, hogy négygólos különbséggel győzte le a Vidi az MTK-t. Az első ilyen arányú diadal az 1982-1983-as szezonra datálódik, a bajnokság 8. fordulójában Zsinka, Szabó, Csuhay, Csongrádi, Disztl L. és Májer góljaival 6-2-re nyertünk hazai pályán. 1985 márciusában Szabó és Burcsa duplájával, 1988. szeptemberében pedig Petres mesterhármasával és Jónás góljával nyertünk 4-0-ra hazai környezetben. Az eddigi utolsó, négygólos diadalunk a 2008-2009-es bajnokság 23. fordulójában született, 2009. április 17-én idegenben nyertünk 4-0-ra, Goran Vujovics triplája és Szakály Dénes találata hozta ekkor a fölényes Vidi-diadalt.

A legtöbb gólt hozó bajnoki:
A két gárda eddigi 88 bajnokijából kettő találkozón született 8 gól, ezek a derbik hozták eddig a legtöbb találatot. Az 1985-ös, 6-2-es Videoton sikerről fentebb már beszámoltunk, a másik 8 gólos bajnokit szintén csapatunk nyerte Székesfehérváron. 2007. április 29-én 5-3-ra nyertünk az MTK ellen Sóstón, hazai oldalon Juszuf Dajics és Julinho 2-2, Nagy Dani 1 gólt szerzett, míg a fővárosiaknál Kanta József, Németh Krisztián és Mladen Lambulics volt eredményes.

A legjobb egyéni teljesítmény:
Legnagyobb arányú sikereink alkalmával két Videoton játékos, Petres Tamás és Goran Vujovics is mesterhármasig jutott, így őket illeti e cím. Petres Tamás az 1988. szeptember 14-én játszott Videoton-MTK 4-0 során, míg Goran Vujovics a 2009. április 17-én rendezett MTK-Videoton 0-4 alkalmával rúgott 3 találatot a kék-fehéreknek.

Az MTK elleni meccseken eddig Szabó József bizonyult a legeredményesebb játékosnak, legendás csatárunk 10 gólt lőtt Vidi mezben az MTK hálójába. Mai keretünkből Nikolics 3, Sándor György és Álvarez 1-1 alkalommal talált be a fővárosiak kapujába.

Az MTK elleni góllövőlista:

10 gólos: Szabó József
5 gólos: Karsai László, Szalmásy Tamás, Horváth Ferenc
4 gólos: Tiber László, Májer Lajos, Burcsa Győző, Petres Tamás
3 gólos: Wollek Tibor, Nagy II János, Csongrádi Ferenc, Nagy Tibor, Goran Vujovics, André Alves, Nikolics Nemanja
2 gólos: Kovács József, Földes Gábor, Takács Lajos, Vadász Imre, Predrag Gajics, Hercegfalvi Zoltán, Dvéri Zsolt, Julinho, Juszuf Dajics, Sitku Illés
1 gólos: Pintér, Bodnár László, Józsa, Burka Imre, Hartyáni Gábor, Csukovics László, Baranyi Sándor, Végh Tibor, Zsinka János, Csuhay József, Disztl László, Kanyok Imre, Emmer László, Jónás Gyula, Máriási Zsolt, Sallói István, Czéh László, Lőrincz Antal, Onyeabor Monye, Vasile Miriuta, Zimmermann Tamás, Lukács Zoltán, Vancsa Miklós, Csehi Zoltán, Bány Tamás, Zombori Zalán, Szalai Csaba, Sorato, Korsós Attila, Hamar István, Tomas Medved, Kuttor Attila, Magasföldi József, Ion Voicu, Csizmadia Csaba, Nagy Dániel, Szakály Dénes, Marko Andics, Dusan Vasziljevics, Elek Ákos, Sándor György, Nikola Mitrovics, Arturo Álvarez, Nildo

Három találat öngól volt.

 

jó, ha tudja!
Érdemes elővételben megvásárolni a belépőt a rangadóra, mert így nem kell sorban állnia a jegypénztáraknál, gyorsabban juthat be a Stadionba, és a mérkőzés megkezdésére biztosan elfoglalhatja a helyét, vagy családjával részt vehet a Gyereksarok ingyenes programjain. A szurkolói- és jegyinfóért kattintson ide!
CÍMKÉK
2014-2015 OTP Bank Liga NB I Videoton FC - MTK Budapest
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek