hu en
2014. Július 26. 14:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
FC AJKA - VIDEOTON FC II 3-2 (1-1)
Szoros meccset játszott a Vidi II az FC Ajka otthonában

Kiegyenlített, jó iramú meccsen, a 85. percben szerezte meg a győztes gólt a Vidi II NB II-es ellenfele.

Barátságos, 2014-2015, Nyári felkészülés, 3. mérkőzésMeccs center 
3-2
(1-1)
Mihalecz 18, Major 77, Horváth 85
FC Ajka:
Tulipán -- Mogyorósi, Rajos, Zámbó, Gunther, Csordás, Weitner, Csordás, Mihalecz, Thomas (Horváth 66), Major
Vallejos 7, Havasi 49
Videoton FC II:
Gábor (Gyánó 46) -- Baksa, Kiprich, Dobsa, Király, Kalmár, Vallejos, Szelei ( 68), Paudits (Havasi 46), Sejben, Vincze (Kókány 46)
2014.07.26. AjkaVárosi Szabadidő- és Sportcentrum

Harmadik nyári felkészülési mérkőzését az NB II-es FC Ajka ellen játszotta második csapatunk idegenben. Remek időben, jól előkészített pályán rendezték meg szombat délelőtt az edzőmeccset.

Akár csak legutóbb a Csákvár ellen, ezúttal is mi kezdtük jobban a találkozót. A 6. percben egy szép összjáték végén Vallejos Dominique lőtt kapura 22 méterről, a labda alig kerülte el a hazai kaput. Egy perccel később ismét Vallejos volt a főszereplő, a hazai 16-os előterében szerzett labdát, majd 10 méterről higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett (0-1). A 10. percben Sejben is betalált az FC Ajka kapujába, azonban a partjelző lest jelzett, így a spori nem adta meg a gólt. Ezt követően fokozatosan átvette a hazai csapat az irányítást, és a 18. percben Mihalecz Péter fejelt hat méterről a kapunkba egy szélről érkező beadást követően (1-1). Öt perccel később Sejben passzolt Vallejosnak, aki 22 méterről megcélozta a bal alsó sarkot, Tulipán azonban hatalmas bravúrral védeni tudott.  A 30. percben Sejben cselezett a bal szélről befelé, majd 25 méterről megeresztett egy életerős lövést, a labda csupán centikkel ment mellé.

A második félidőt is nagyszerűen kezdtük, a szünetben csereként pályára lépő Havasi csípett el egy rövid ajkai hazaadást, és higgadtan lőtt 8 méterről a kapuba (1-2). A folytatásban is mi játszottunk veszélyesebben, azonban az újabb gólt egy gyors kontra végén a hazaiak lőtték, Major Norbert 16 méterről kilőtte a bal felsőt (2-2). Az utolsó tíz percben a hazaiak rákapcsoltak, és több helyzetet is kialakítottak, sőt a 85. percben Horváth Valentin 25 méterről nagyon nagy gólt lőtt (3-2).

Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, jó iramú, változatos mérkőzésen sikerült szoros eredményt elérnie második csapatunknak az NB II-es FC Ajka otthonában, akikkel ebben a szezonban a Vidi első csapata is megmérkőzik, ugyanis a Ligakupában azonos csoportba kerültünk Sowunmiékkal.

     
 

Edzői értékelés:

Bíró Imre - "A legutóbbi, Csákvár elleni meccshez képest, több dologban is sikerült előrébb lépnünk. Sok olyan szituációt láttam vissza, amiket edzéseken szoktunk gyakorolni. Az alapvető dolgokkal - mint például a hozzáállás - elégedett vagyok. Meccsről meccsre haladunk előre."

 
     
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek