hu en
2014. Június 29. 15:06  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Dinko Trebotic: "Komoly célokkal érkeztem a Vidibe"

Horvát támadónkkal a múltjáról, a Vidiről és a vb-ről is beszélgettünk.

- Néhány mondatban kérlek mutasd be magad, mit kell tudni Dinko Treboticról?

1990-ben, Splitben születtem. Általános iskolás koromban kezdtem el a helyi futballcsapatban, a Hajduk Splitben focizni. 18 éves koromig valamennyi korosztályban szerepeltem, majd 2008-ban kaptam profi szerződést a Hajduktól. A következő években több horvát csapatnak is kölcsönadtak, hogy minél többet játsszak, és minél gyorsabban fejlődjek. 2012-ben, 15 év után igazoltam el a Hajduktól, méghozzá a fővárosba, az NK Lokomotiva együtteséhez, ahol az előző két évben alapembernek számítottam. Posztomat tekintve támadó középpályás vagyok, de szélső támadóként sem jövök zavarba a pályán.

- Eddigi pályafutásod során mik voltak a legnagyobb sikereid?

Az első profi szezonomban, a 2008-2009-es idényben második helyen végeztünk a Hajduk Splittel. Szintén van egy bajnoki ezüstérmem a 2012-13-as szezonból, akkor az NK Lokomotiva együttesével lettünk másodikak. Sőt, abban a szezonban Horvát Kupa-döntőt is játszhattam, naná, hogy a nevelőegyesületem ellen. Az első mérkőzésen Splitben 2-1-re kikaptunk, a visszavágón pedig 3-3-as döntetlen született, így végül a kupában is ezüstérmes lettem a csapatommal. Ezen kívül büszke vagyok arra, hogy játszhattam hazám U21-es válogatottjában, a legnagyobb álmom persze az, hogy egyszer a felnőtt válogatottban is bemutatkozhassak.

- Ha már szóba került a jövő, milyen célokkal érkeztél a Vidihez, mit tudsz a csapatról és a magyar bajnokságról?

Természetesen, amikor szóba került a nevem a fehérvári csapatnál, feltérképeztem az együttest. Azt korábban is tudtam, hogy a Vidi a 80-as évek közepén nem csak Magyarországon, de Európában is meghatározó együttes volt. Azzal is tisztában vagyok, hogy Magyarország egyik legjobb, legprofibb csapata a Videoton FC, mely minden évben a dobogóért küzd. Tudom, hogy pár évvel ezelőtt magyar bajnok volt a csapat, és hogy 2012-ben remekül teljesített a nemzetközi porondon is. Ahogy hallom, a legutóbbi szezon nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezték a Vidinél, de úgy látom, a játékosok és a szakmai stáb tagjai is nagyon motiváltak, hogy az előttünk álló idény sokkal jobban sikerüljön. Számomra nem is kérdés, hogy a legfőbb célom az, hogy a lehető legtöbb serleget megnyerjem a Vidivel a következő években. Amit eddig láttam a városból, a stadionból az mind nagyon tetszik nekem. Alig várom, hogy beköltözhessek a székesfehérvári lakásomba és, hogy elkezdődjön a szezon.

- Végezetül nem mehetünk el szó nélkül a jelenleg is zajló brazíliai vb mellett, hiszen horvát játékosként te is érintve vagy. Hogyan értékelik Horvátországban az emberek a nemzeti csapatotok vb-n nyújtott teljesítményét?

Összességében azt kell mondanom, az emberek otthon csalódásként élték meg azt, hogy nem sikerült továbbjutnunk a csoportból. Sajnos azt már sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha az első mérkőzésen a játékvezető nem téved akkorát a kárunkra. Ezt követően Kamerun ellen szenzációsan futballoztunk, a legnagyobb arányú győzelmet értük el a csoportban. Joggal volt mindenki bizakodó a sorsdöntő, Mexikó elleni mérkőzés előtt, hiszen a kezünkben volt a sorsunk. Sajnos azonban végül vereség és kiesés lett a vége, az emberek pedig otthon nagyon csalódottak voltak.

 

Hírek
Sejben Viktor: "Büszke vagyok arra, hogy a Vidi játékosa lehetek" INTERJÚ @ 2015. Június 29.

A Vidi saját nevelésű támadója sikeresen beilleszkedett az első csapatba, és a szakmai stáb is elégedett az eddigi teljesítményével.

Kovács István: "Bizakodva tekintek előre, várom már az új szezont" INTERJÚ @ 2015. Június 28.

Válogatott középpályásunk természetesen beszélt a fantasztikus góljáról is, amit alig fél nap alatt több mint 10.000-en tekintettek már meg honlapunkon.

Oliveira: "Helyén kezeljük a győzelmet, de azért örülünk az eredménynek" INTERJÚ @ 2015. Június 28.

Portugál középpályásunk azt is elárulta, hogy az egész heti kemény munka után a vasárnap a pihenésről szól az edzőtáborban.

Bernard Casoni: "Még mindig nem az eredmény a legfontosabb, hanem a mutatott játék" EDZŐI ÉRTÉKELÉS @ 2015. Június 27.

Vezetőedzőnk a mérkőzés után értékelte a látottakat.

Szép gólokat szerezve nyertünk 3-0-ra a román FC Astra ellen FC ASTRA GIURGIU - VIDEOTON FC 0-3 (0-2) @ 2015. Június 27.

Az első félidőben hiába támadott többet ellenfelünk, Feczesin és Oliveira góljaival 2-0-ra vezettünk, a második félidőben pedig Kovács olyan gólt szerzett, amit mindenkinek látnia kell!

Ivanovszki korábbi csapata, a 2014-es Román Kupa-győztese lesz szombat kora este az ellenfelünk ELLENFÉL-LES @ 2015. Június 27.

A legutóbbi szezonban, annak ellenére, hogy a klub körül komoly gondok voltak, az Astra a román bajnokság negyedik helyén végzett, és indulhat az EL-selejtezőben.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek