hu en
2014. Június 26. 14:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
SÓSTÓI STADION
2016 második felében elkészül a Vidi új stadionja

A stadionrekonstrukciós tervekről Cser-Palkovics András polgármestert és Balogh Attila ügyvezetőt kérdeztük.

"A kormány 2013 novemberében hozta meg végleges döntését a Sóstói Stadion rekonstrukciójáról 9 milliárd forint állami támogatással. A stadion bővítésének beruházója Székesfehérvár Önkormányzata, a lebonyolító a több más sportlétesítményt építtető és üzemeltető BMSK Zrt, a Videoton FC pedig mint szakmai partner vesz részt a programban. A döntés óta heti rendszerességgel tartunk kooperációs egyeztetéseket minden érintett részvételével a Városházán - mondta a vidi.hu-nak Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki konkrétumokról is beszélt csapatunk leendő új otthonával kapcsolatban. 

"A főépületet megtartva, a jelenlegi földlelátót elbontjuk és egy négyoldalú, fedett, 14 ezer fő befogadóképességű, a kor igényeinek megfelelő stadiont alakítunk ki. A tervező kiválasztása a végéhez közeledik, június végén szerződéskötésre kerülhet sor. A tervezésnél fontos szempont, hogy nemcsak önmagában a stadionban gondolkodunk, hanem a tervező feladata lesz a stadion megközelíthetőségének, a környék közlekedésének és a parkolási lehetőségek javítása is" - tette hozzá a polgármester.

Jelen állás szerint az őszi szezont még mindenképpen Sóstón játssza csapatunk, a továbbiakról és a stadion részleteiről így nyilatkozott Balogh Attila, a Videoton FC ügyvezetője:

"UEFA 4-es besorolású stadion épül, azaz a lehető legjobb szolgáltatást nyújtja majd a szurkolóknak az alapvetően környezetbarát, megújuló energiát használó komplexum. A lelátók nem csak fedettek lesznek, de közelebb is kerülnek a játéktérhez, hogy még intenzívebb élményt nyújtsanak a mérkőzések. Amint olyan stádiumba ér a tervezési szakasz, szeretnénk a látványterveket a szurkolókkal is megosztani, meghallgatni a javaslataikat. Erre a nyár végén kerülhet sor. Legkésőbb januárra, de lehet, hogy már év végére meglesz a kiviteli terv, és a kivitelező közbeszerzés útján történő kiválasztása után, várhatóan jövő tavasszal megkezdődhet az építkezés. A tervek szerint a bontás első üteme már 2015 elején elindul, így a tavaszi szezon mérkőzésein Felcsúton, a Pancho Arénában lép pályára a csapat. Bár még nagyon a projekt elején járunk, bízom benne, hogy a 2016-os őszi szezont már itt tudjuk kezdeni" - mondta Balogh Attila.

 

 

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek