hu en
2014. Február 19. 16:22  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC II - BFC SIÓFOK 3-4 (3-1)
A Siófokkal is szoros meccset játszott a Vidi II

A szünetben még két góllal vezetett második csapatunk, azonban az élvonalba vissza vágyó Siófok a második félidőben megfordította a meccset.

Barátságos, 2013-2014, Téli felkészülési mérkőzések, 5. mérkőzésMeccs center 
3-4
(3-1)
Molnár 8, Molnár 31, Géresi 41
Videoton FC II:
Gábor -- Alex (Géresi 39), Dobsa (Leo 80), Jankovics (Kónya 46), Barcsay (Tóth 67), Varga (Paudits 56), Farkas, Ács, Baracskai (Thiago 80), Havasi (Elek 56), Molnár
Dajic 38, Ivancsics 55, Dajic 63, Ivancsics 68
BFC Siófok:
Tajti (Ambrusics 46) -- Pécseli (Kiss 46), Fehér (Tímár 46), Singer (Papp 46), Gubicza (Horváth 46), Gárdos (Nagy 46), Peszmeg (Vass 46), Fülöp (Futó 46), Papp (Pál 46), Bogáti (Ivancsics 46), Dajic (Horváth 70)
2014.02.19. SzékesfehérvárSóstói Stadion

Borús időben kezdődött második csapatunk ötödik téli felkészülési mérkőzése a Sóstói Stadionban. Ezúttal is erős csapat ellen lépett pályára Vítor Campelos fiatal együttese, hiszen Siófokon még nem mondtak le arról, hogy jövőre ismét a legmagasabb osztályban szerepeljenek. A vendégeknél több egykori Vidi-játékos is pályára lépett (Fehér, Tímár, Dajic, Nagy Dani) és csak azért ennyien, mert Waltner Róbert sérülés miatt kihagyta a mai meccset. Nálunk több alapember sem léphetett pályára. Tar és Hudák még mindig az első csapat spanyolországi edzőtáborában vannak, Kiprich, Balog sérülés miatt nem játszhattak, és Leo valamint Thiago is csak az utolsó tíz percben léptek pályára, hiszen ők az elmúlt két hetet hagyták ki sérülés miatt. Két U21-es játékos - Dobsa és Kónya - is pályára lépett ma a második csapatunkban.

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, azonban a 8. percben mi szereztük meg a vezetést egy mintaszerű akció végén. Farkas ugratta ki Baracskait remek labdával, aki a jobb szélről adott középre, Molnár pedig jó ütemben érkezett, és közelről nem okozott gondot neki betalálni a Siófok kapujába (1-0). A 20. percben Havasi lövése megpattant egy védőn, a labda Molnár elé került, azonban a fiatal támadó közeli lövése ezúttal célt tévesztett. A 31. percben ismét Molnár Tiboré volt a főszerep, az ellenfél térfelén szerzett labdát, kicselezte a rá támadó védőt, majd higgadtan a bal alsó sarokba tekert 10 méterről (2-0). Molnár kiváló formában van, ez volt a negyedik gólja a felkészülési időszakban a Vidi II-ben. A félidő közepén Gábor Péter - akár csak a Dunaújváros ellen - több nagy bravúrt is bemutatott. A 37. percben Alex Rajmund szenvedett súlyosnak tűnő kézsérülést, néhány percig emberhátrányban játszottunk, ezt ki is használták a siófokiak, akik a 38. percben Dajic góljával szépítettek (2-1). A 41. percben az Alex helyére csereként pályára lépő Géresi lépett ki a védők között egy labdával, majd nagyszerűen lőtt a vendégek kapujába (3-1).

A második félidőben Dajic kivételével mindenkit lecserélt Horváth Károly vezetőedző, és a legerősebb összeállításban küldte pályára a csapatát. Ott volt többek közt Nagy Dani, Tímár Krisztián, Pál András és az egykori Honvéd-játékos, Ivancsics Gellért is a pályán. Az 55. percben utóbbi játékos lőtt éles szögből nagy gólt (3-2). A következő percekben is a Siófok előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de Gábor Péter ismét nagy védésekkel óvta meg csapatunk kapuját. A 65. percben viszont már ő is tehetetlen volt, Nagy Dani robogott el a jobb szélen, majd középre adott, ahol Dajic üresen érkezett és közelről a kapuba lőtt (3-3). A mérkőzés végeredményét három perccel később Ivancsics állította be (3-4).

Csapatunk ezúttal is jól játszott egy jóval erősebb ellenféllel szemben, de a végén a rutin ismét győzedelmeskedett. Mindenesetre a felkészülési mérkőzéseken mutatott játék több mint biztató a tavaszi szezon kezdete előtt másfél héttel. Utolsó edzőmeccsünket szombaton délben Siófokon játsszuk az ott edzőtáborozó, NB III-as Diósd ellen.

     
 

Vítor Campelos:
"Ma is bebizonyosodott, hogy milyen szoros kapcsolat van a Vidi a Vidi II és a Vidi U21 között. Míg két játékosunk Spanyolországban készül az első csapattal, addig ma két fiatal U21-es labdarúgó is lehetőséget kapott a Siófok elleni meccsünkön. Nem lehetünk boldogok, hiszen elveszítettük a meccset. Hátul nagyobb koncentrációra van szükségünk, ugyanis ezúttal is könnyű gólokat szereztek ellenünk. Nem azért kapunk gólokat, mert jól játszik az ellenfél, hanem mert mi adományozzuk nekik ezeket a lehetőségeket. Annak azonban örülök, hogy a játékosok igyekeztek 100%-os teljesítményt nyújtani. Készen állunk az első tavaszi bajnoki meccsünkre, és biztos vagyok benne, ha visszajön hozzánk Hudák és Tar, valamint felépül Leo, Thiago, Kiprich, akkor még erősebbek leszünk. Bízom benne, hogy minden sérült játékosunk hamar felépül. Azt tudni kell, hogy amikor nyerünk, akkor sem minden tökéletes, és amikor kikapunk, akkor sem minden rossz. A Vidi II játékosainak minden meccsen győzelemre kell játszaniuk, és a pályán meg kell halniuk a 3 pontért."

 
     
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek