hu en
2014. Február 09. 14:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Jó meccsen ikszeltünk a Dinamo Moszkvával

Mindkét oldalon sok helyzet alakult ki, Brachi szabadrúgása után még a kapufát is eltaláltuk, de gól nem született.

Barátságos, 2013-2014, Téli felkészülési mérkőzések, 5. mérkőzésMeccs center 
0-0
(0-0)

Videoton FC:
Calatayud -- Mamadu (Stopira 62), Caneira (Vinícius 62), Juhász (Tar 62), Brachi (Szolnoki 62) -- Papp (Sándor 30), Gomes (Hudák 62) -- Nildo (Gyurcsó 62), Haraszti (Kovács 62), Álvarez (Oliveira 62) -- Zé Luis (Nikolics 62)

FK Dinamo Moszkva:
Berezovskiy (Shunin 46) -- Fernandes, Wilkshire (Ionov 61), Lomic, Samba (Granat 46), Yusupov, Kasaev (Zhirkov 46), Florescu (Zobnin 61), Katrich, Kuranyi (Kokorin 46), Dyadyun (Denisov 61)
2014.02.09. Marbella Football CenterEsős, 10 Celsius fok

Szakadó esőben kezdődött csapatunk második téli edzőtáborának első felkészülési mérkőzése az orosz Dinamo Moszkva ellen a Marbella Football Centerben. A két együttes nem is a centerpályán melegített, hogy ezzel is kíméljék a gyepet, de így is borzasztó csúszós, helyenként sáros játéktér fogadta őket.

Az első félidő elején a Dinamo birtokolta többet a labdát, az első helyzetecske mégis előttünk adódott, miután Álvarez indítása után Nildo adott be laposan balról, Zé Luis azonban nem találta el jól a labdát az ötös sarkánál. Egy-egy szép megoldást, kényszerítőt láthattunk mindkét oldalon, de a kapuk nem forogtak veszélyben, egészen a félidő közepéig, amikor magasabb fokozatra kapcsolt az orosz csapat. Először Fernandes, aztán Kurányi került helyzetbe, egyikből sem lett azonban gól. A 35-45. perc között teljesen átvettük a meccs irányítását, először Brachi szabadrúgását ütötte a felső lécre Berezovskiy kapus, aztán Juhász fejese csúszott el centikkel az érkező Zé Luis előtt. Döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt úgy folytattuk, ahogy az elsőt abbahagytuk, letámadtunk, több szép keresztlabda utáni beadást, kisebb helyzetet láthattunk. Calatayudnak is volt azért dolga, elsősorban Kokorin jelentett veszélyt a kapunkra. A 60. percben kapusunk bravúrja után gólt szerzett a Dinamo Kokorin révén, ám lesről, így maradt a 0-0. Rögtön utána Sándoron és Calatayudon kívül mindenkinek a helyére új ember érkezett, az utolsó fél órában a Calatayud - Szolnoki, Tar, Vinícius, Stopira - Hudák, Sándor - Oliveira, Kovács, Gyurcsó - Nikolics együttessel rohamoztunk, és gyakorlatilag semmit sem változott a játékunk, ugyanazon a szinten, jól játszott ez a sor is, sőt a Gyurcsó - Niklolics - Oliveira hármas egyre többször alakított ki veszélyes helyzeteket. A mi kapunknál pedig Vinícius és Tar mentett többször is kritikus helyzetben.

A végén mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, de egyiknek sem sikerült. Egy remek - Dzsudzsák Balázs nélkül felálló - Dinamo Moszkva ellen játszottunk rendkívül szervezetten, és értünk el 0-0-s döntetlent.

Következő mérkőzésünket szerdán, a kínai FC Guangzhou Evergrande ellen vívjuk 16.30-tól.

CÍMKÉK
edzőmeccs tudósítás 2013-2014 Barátságos Videoton FC - FK Dinamo Moszkva
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek