hu en
2013. December 19. 17:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
KISPÁLYA
Véget ért az Alba Liga első félszezonja

Az újjászervezett városi kispályás bajnokságban 72 csapat több mint 1000 játékosa küzdött hétről hétre az elmúlt hónapokban. A legjobbakkal december 30-án találkozhatnak az érdeklődők az Alba Liga Gálamérkőzésen.

A korábban a Városi Labdarúgó Szövetség által szervezett fehérvári amatőr kispályás labdarúgó bajnokság szeptemberre megújult, és az egész országban egyedülálló összefogás keretében Székesfehérvár városa, az MLSZ Fejér megyei igazgatósága és a Videoton FC közösen hozta létre az Alba Ligát. Az első hónapok tapasztalatai szerint volt értelme a változtatásnak, a résztvevők és a szervezők is elégedettek.

"Egy mintaprogramot kezdtünk el szeptemberben, és az eddigi visszajelzések alapján remekül működik az új rendszer. 72 csapat és több mint 1000 játékos hétről hétre megmérkőzik egymással a három osztály hét csoportjának valamelyikében. Nagy előrelépés a korábbiakhoz képest, hogy az eddigi papír alapú jegyzőkönyveket felváltotta az elektronikus forma, vagyis minden hivatalos információ fent van az albaliga.hu-n az aktuális meccsek után 1-2 órával. A játékvezetés színvonala is emelkedett, hiszen csak olyan játékvezető fújhat a meccseken, aki az MLSZ hatályos vizsgáját letette. Újdonság lesz, hogy már január közepén elindul a tavaszi félév, mivel minden mérkőzés fedett helyen zajlik. Ez azért is pozitív, mert azok a játékosok, akik nagypályás csapatokban is szerepelnek, és eddig csak márciusban kezdhették el a játékot, nem kell, hogy hónapokra leálljanak. Április végére - de legkésőbb május 1-ig - fejeződik be az Alba Liga első szezonja, májustól szeptemberig pedig szeretnénk különböző tornákat, kupákat rendezni, eddig ugyanis hiányoztak ezek a lehetőségek Székesfehérváron" - mondta a vidi.hu-nak Balogh Tamás, az Alba Liga Kispályás Bizottságának a Videoton FC által delegált tagja.

A bajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy december 30-án, a VBKE Kupa utolsó napján, közvetlenül a döntő előtt kerül megrendezésre az első Alba Liga Gálamérkőzés, ahol a három osztályból verbuvált két válogatott csap össze. A hónap elején a játékoskeretek is véglegesedtek. 

A "Piros" csapat kerete:

Kapusok: Sabo Norbert (Expanzió Lászlóvill, I. osztály), Wittner Máté (Boiron Homeopátia, I. osztály)

Mezőnyjátékosok: Kiliti Lajos (Expanzió Lászlóvill, I. osztály), Gál Dániel (Pasa Kebab, I. osztály), Kovács Norbert (Pasa Kebab, I. osztály), Wurczinger Zoltán (RBD Ultras, II. osztály), Bencze János (Johny's, II. osztály), Tóth László (Texas Nyelviskola, III. osztály), Tornyai Tamás (EU Transport, II. osztály), Bánfalvi Balázs (Bádogos, I. osztály), Rehák Viktor (Pasa Kebab, I. osztály), Ódor Ákos (Kincsesbánya, III. osztály), Kocsis Balázs (Kincsesbánya, III. osztály), Bikárdi László (Suzuki Kőnig, II. osztály), Wittner Máté (Boiron Homeopátia, I. osztály)

A "Kék" csapat kerete:

Kapusok: Béndek Ernő (FC Szépluck, III. osztály), Gyánó József (Kisfalud, I. osztály)

Mezőnyjátékosok: Béres Zoltán (Döcös, I. osztály), Horváth Zsolt (Döcös, I. osztály), Kéri Péter (Pelsotool Fc, II. osztály), Hollósi István (Mástészta, II. osztály), Salacz Zoltán (Masterplast, I. osztály), Meggyes Dávid (FC Szépluck, III. osztály), Máyer György (Városgondnokság SE, III. osztály), Galaczi János (Masterplast, I. osztály), Tőke Róbert (Fehérvár Sped, II. osztály), Végh Tamás (Four Trans, I. osztály), Mészáros József (Hossz43 SE, II. osztály), Somogyi Szabolcs (Döcös, I. osztály)

 

CÍMKÉK
Alba Liga
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek