hu en
2013. December 13. 20:00  -  Acsai N. Ferenc   -   szekesfehervar.hu   -   Fotó: vidi.hu
KLUB
Megújul a Sóstói Stadion

A pénteki közgyűlésen határoztak Székesfehérvár város képviselői a stadion fejlesztéséről. 

A Sóstói Stadion fejlesztését a kormány finanszírozza, a 2014-es költségvetés 4.5 milliárd forintot tartalmaz a fejlesztésre, a forrás másik felét pedig a 2015-ös költségvetésből különítik el.

"Az önkormányzat tulajdonában volt eddig is az épület és ez nem változik a jövőben sem. Az önkormányzat lesz az építtető is, a magyar kormány részéről pedig a kormánybiztos segíti és koordinálja a folyamatokat. A tervezés szakaszát kezdjük el, felméréseket végzünk, és előreláthatólag 2015 végére, 2016 elejére készülhet el az új stadion. A tervezést szeretnénk láthatóvá tenni a szurkolók előtt, hiszen más projektek esetében azt tapasztaltuk, hogy érdeklik az embereket az aktuális állapotok. A tervezés azt is el fogja dönteni, hogy mikor indulhatnak azok a munkálatok, amelyek miatt egy ideig nem lesz használható a terület. Természetesen a klub, a város és a kormány közötti egyeztetések is befolyásolják, hogy mikor kezdődhet el a kivitelezés, konkrét dátumot egyelőre még nem tudok mondani" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Vígh László kormánybiztos.

Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt a közgyűlésen, hogy nagyon egyszerű döntésről van szó, hiszen kilencmilliárd forintnyi fejlesztést fogadhat el Székesfehérvár. Kiemelte, hogy Magyarországon Budapest, Debrecen és Székesfehérvár városa lesz alkalmas arra, hogy UEFA 4-es stadionban nemzetközi mérkőzéseket rendezhessen.

Hozzátette, a szabadidősport, a diáksport, az utánpótlás és az élsport igényeit együtt szolgálják a jelenleg futó és a jövőben kezdődő városi fejlesztések, azaz a Gáz utcai csarnok, az új Bregyó és a Halesz, az általános iskolai tornatermek parkettázása, a gyakorló jégcsarnok felépítése, vagy épp a Sóstói Stadion rekonstrukciója.

"Örülünk, hogy döntés született a stadion felújításáról. A klub bérlője és használója a létesítménynek, de természetesen minden eddig szerzett ismeretünket átadjuk majd a tervezőknek, akik a debreceni és az FTC-stadion építésénél tapasztaltakat is hasznosíthatják már ennél a projektnél. Az előbb említettekkel ellentétben Székesfehérváron nem egy új stadion építéséről, hanem a régi továbbfejlesztéséről beszélünk, tehát sok-sok kompromisszumot kell majd kötnünk, mire a program végére érünk. A lehetőségekhez képest próbáljuk a maximumot kihozni ebből a helyzetből. A főépület megmarad, a szemben lévő és a két kapu mögötti részt hozzuk közelebb a pályához, így reményeink szerint egy zárt, katlan-szerű stadion lesz a végeredmény" - reagált a vidi.hu-nak Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa.

CÍMKÉK
Sóstói Stadion Garancsi István Fejlesztés
Hírek
December végéig csak a Sóstói Stadionban lehet kiváltani a klubkártyát KLUBKÁRTYA @ 2014. November 27.

Az év utolsó hónapjának első három hetében hétfőn és szerdán, valamint december 29-én, hétfőn lesz erre lehetőségük szurkolóinknak.

Bemutatták a megújuló Sóstói Stadion látványterveit STADION @ 2014. November 12.

A stadionban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a beruházás 2015 szeptemberében indul és 2016 végéig tart. Csapatunk a tavaszi szezonban még itt lép pályára, az őszt a felcsúti Pancho Arénában kezdi.

Heti menü: kedden a DVTK, vasárnap a Honvéd látogat Sóstóra HETI BEHARANGOZÓ @ 2014. Október 27.

A Magyar Kupa nyolcaddöntője és a 13. bajnoki forduló következik a héten. A Vidi II Dabason lép pályára vasárnap.

VÁLTOZÁS: Székesfehérváron rendezik a Paks - Vidi bajnokit SZURKOLÓI @ 2014. Október 24.

A heves esőzések miatt a paksi pálya játékra alkalmatlan, így a két klub felcserélte a pályaválasztói jogot. A meccs 20.00-kor kezdődik szombaton Sóstón, a belépés ingyenes és csak a MOL Tribün, valamint a vendégszektor lesz nyitva.

10 ok, amiért kihagyhatatlan a Vidi - Loki rangadó SZURKOLÓI @ 2014. Október 18.

Vasárnap 16.30-kor a DVSC-t fogadjuk a Sóstói Stadionban. Minden Vidi-szurkolónak élőben kell látnia az összecsapást, mert...

A Fradi elleni meccsel búcsúzik a Sóstói Stadion SZURKOLÓI @ 2014. Október 07.

A november 23-ai bajnoki pályaválasztói jogát felcserélték a felek, így egy igazi szuperrangadót láthatnak szurkolóink a stadion átépítése előtt.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek