hu en
2013. Október 23. 09:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Aki a Kilimandzsáróra is magával vitte a Vidit

Bors Zoltán, a "Videoton, Veled az úton" fotópályázat győztese a Videoton FC - Puskás Akadémia FC meccs után vette át jutalmát, egy hivatalos, a csapat által aláírt 2013-2014-es Vidi-mezt kedvenc játékosától, Kovács Istvántól. A nagy találkozás után beszélgettünk.

Hogy kerül Afrika legmagasabb csúcsára egy Vidi-sál?

Annak, hogy magammal vittem a vidis sálat, nagyon egyszerű oka volt, tudtam, hogy hideg lesz a Kilimandzsárón. Kicsit komolyabbra fordítva a szót, nagy Vidi-szurkoló vagyok, születésnapomra kaptam a sálat, és gondoltam, ha már olyan helyre megyek, ahol melegebb ruhadarabokra is szükség lehet, ezt viszem magammal.

Nagyon jó, hogy így döntöttél, hiszen rengeteg beküldött fotó közül végül a tiéd nyerte a fődíjat a Vidi szurkolói játékán.

Így van, és nagyon örültem. Egyáltalán nem tudtam erről a játékról egyébként. Mikor hazaértünk, mutattam egy barátomnak az ott készített képeket, ő pedig mondta, hogy küldjük el a klubnak, valószínűsítettük, hogy nem sok vidis fotó készült még ezen a hegycsúcson. Aztán mikor megtudtuk, hogy éppen akkor zajlik a játék is, arra is beküldtük a képet. 

Honnan jött az ötlet, Tanzánia? Hobbid a hegymászás, a túrázás?

Igen, nagyon szeretek túrázni, a pihenésnek abszolút ezt az aktív formáját preferálom. Lehetőség szerint kétévente próbálunk hosszabb utakra elmenni, 2011-ben Nepálban voltunk, 2015-ben Dél-Amerikába készülünk. A Kilimandzsáróra felmenni nem annyira nehéz, végig turistaút vezet fel. Ami viszont érdekesség a mi expedíciónkkal kapcsolatban, hogy jött velünk egy 10 éves fiú, Laborc Gellért, aki valószínűleg a legfiatalabb résztvevője volt annak az útnak, amelyiken mi mentünk.

Terveztek magyarországi utakat is, Kéktúra, Gerecse 50?

Természetesen, Magyarországon belül is járunk, amikor tehetjük, a Gerecse 50-et például már megcsináltam korábban. A Kéktúrán nem mentem még végig, de elképzelhető, hogy sor kerül rá. Ismerőseim között vannak olyanok, akik már voltak, úgyhogy a társaságtól nem áll távol.

Ha jól tudom, nem székesfehérvári vagy, mégis a Vidinek szurkolsz gyerekkorod óta?

Rábakecölben születtem, ami egy kis község Győr-Moson-Sopron megyében, kb. 140 km-re Fehérvártól. Az 1984-'85-ös UEFA Kupa-menetelés óta vagyok Vidi-szurkoló. Emlékszem például egy nagyon régi, Vác elleni mérkőzésre, amikor szerintem bírói tévedések miatt végül kikaptunk, és idegességemben elfogott a sírás. Úgyhogy elég nagy drukker vagyok. Személyesen sajnos nem tudok annyiszor megjelenni a meccseken, ahányszor szeretnék, elsősorban a távolság miatt, de igyekszem. 

A jutalmadat, egy, a csapat által aláírt idei mezt kedvencedtől, Kokótól vetted át. Miért pont őt választottad?

Kovács Istvánról el tudom képzelni, hogy válogatott szinten is nagy erősségünk lehet a jövőben, később pedig komoly európai klubnál is lehet esélye maradandót alkotni. Ennél többet pedig nem kívánhat egy igazi szurkoló! 

CÍMKÉK
Fotópályázat szrukolók Kovács István
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek