hu en
2013. Szeptember 11. 15:26  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - Al-Shahania Sports Club 1-2 (0-1)
Szoros meccset játszott a Vidi II a katari Al-Shahania együttesével

Második csapatunk mezőnyfölényben futballozott katari ellenfelével szemben, azonban a vendégek jobban használták ki a gólhelyzeteket.

Meccs center Videoton FC II - Al-Shahania Sports Club Barátságos,
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
2013. Szeptember 11. 11:30
Edzői értékelés

VÍTOR CAMPELOS

"Vannak mérkőzések, melyeken rosszul játszunk, de nyerünk, és vannak olyan találkozók, melyeken jól futballozunk, mégis kikapunk. A mai találkozó ez utóbbi kategóriába tartozik. Játékosaim fegyelmezetten, bátran fociztak, egyedül a helyzetkihasználásunk nem volt tökéletes. Mindenesetre jó úton járunk, keményen dolgozunk tovább azért, hogy a bajnokságban minél jobb eredményeket érjünk el!"

Szerda délelőtt nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott második csapatunk a katari másodosztályú Al-Shahania ellen. Érdekesség, hogy a vendég csapat mestere az a portugál Milton Mendes, aki az 1988-89-es szezonban, a portugál FC Louletanoban együtt játszott Szentes Lázárral, így nem meglepő, hogy a legutóbb a DVTK együttesénél dolgozó szakember is a helyszínen tekintette meg a két csapat szerda délelőtti edzőmeccsét.

     
   
  Frank György menedzser (balra) társaságában tekintette meg a Vidi II szerda délelőtti edzőmeccsét Szentes Lázár (jobbra).  
     

Második csapatunk a Gábor - Thiago, Kiprich, Jankovics, Tóth - Leo, Paudits, Hudák - Alex, Elek, Zsótér kezdő tizeneggyel lépett pályára, és már a második percben megszerezhette volna a vezetést Kiprich, aki egy szöglet után fejelt alig kapu fölé. A 4. percben egy gyors kontra végén Amangoa adott középre, ahol érkezett Fabio, és senkitől nem zavartatva közelről a kapuba lőtt (0-1). A találkozó 13. percében Zsótér tört be a jobb szélről, majd 16 méterről hatalmas kapufát lőtt. Változatos, jó iram jellemezte a mérkőzést, katari ellenfelünk - melyben négy brazil futballista szerepelt - remekül alkalmazkodott a vizes, csúszós talajhoz, pedig a mérkőzés előtt ettől tartottak a legjobban, hiszen náluk nagyon ritkán kell nedves füvön játszani.

A második félidőben eggyel nagyobb fokozatra kapcsoltunk, és a 63. percben Zsótér remek góljával sikerült is egyenlítenünk. Géresi szerzett labdát a katari térfélen, majd két védő között ugratta ki Zsótért, aki becsúszva, nagyszerű mozdulattal juttatta a labdát a kapuba (1-1). A 77. percben aztán ismét egy gyors kontra végén voltak eredményesek a vendégek, Saeed lőtt 12 méterről hatalmas gólt (1-2).

Az utolsó perceket csapatunk nagyon megnyomta, de nem sikerült már egyenlítenünk. Folytatás szombat délután, immár a bajnokságban, méghozzá a Rákosmente KSK otthonában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek