hu en
2013. Június 15. 11:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
UTÁNPÓTLÁS
A jövő bajnokai, avagy három gólkirály a Vidiből

Havasi Dániel az U19-es II. osztályú, Sejben Viktor az U18-as I. osztályú, Kováts Zoltán pedig az U15-ös I. osztályú bajnokság mesterlövésze lett.

A 18. születésnapját pár hete betöltő Havasi Dániel 28 fellépésén 72 gólt szerzett az U19 II. osztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját megnyerő csapatban, három alkalommal hatszor, négy alkalommal pedig ötször is betalált egy meccsen. Ez a szám természetesen rekord a pályafutásában, korábban az U15-ben egyszer már jutott 37 gólig, amit szintén 28 találkozón ért el. Már az idény felénél pazar mutatóval rendelkezett, hiszen 30 gólnál járt télen, de tavasszal még jobban belehúzott és hozzátett 42-t. "Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi gólt szereztem, azonban ez természetesen nem csak az én érdemem, a csapattársaim nélkül nem ment volna. Szintén nagy siker, hogy megnyertük a másodosztályú bajnokságot, de ha lehet ezt mondani, a neheze még csak most következik, hiszen ezzel automatikusan nem jutottunk fel a legjobbak közé, rájátszáson kell kivívnunk az első osztályú tagságot. Remélem, hogy sikerül, ahogy azt is, hogy egyszer a Vidi NB I-es csapatában futballozhatok" - értékelt a támadó.

Sejben Viktor a napokban ünnepelte 17. születésnapját és saját magát egy U18-as első osztályú gólkirályi címmel ajándékozta meg. 28 meccsen 35-ször volt eredményes, háromszor ért el mesterhármast a szezonban és nyolcszor duplázott. Érdekesség, hogy nem ez volt eddigi leggólgazdagabb idénye, az U15-ben, két éve 43-ig jutott. Nagyjából fele-fele arányban osztotta el a gólokat az évadra, ősszel 17-et, tavasszal 18-at szerzett. "Erős bajnokságban sikerült elérnem ezt a címet, aminek nagyon örülök. A csapat is jól szerepelt, 102 gólt szereztünk, ami a második legtöbb a mezőnyben. Egyszer volt, hogy mostaninál is többször találtam be egy szezonban, de az, hogy idén, 17 évesen az U18-as korosztályban lőttem 35-öt, mindenképpen kiemelkedő" - nyilatkozta honlapunknak Sejben Viktor.

Májusban múlt 15 éves Kováts Zoltán, aki az U15 I. osztályú bajnokság legjobb góllövője lett idén 36 találattal. Négyszer mesternégyest, háromszor mesterhármast szerzett,a mostani volt a legjobb szezonja. A tavasz egy picivel jobban sikerült az ősznél, az elmúlt hónapokban 20, míg az elmúlt év második felében 16 gólt lőtt. "Az eddigi legjobb egyéni eredményem egy harmadik hely volt a góllövőlistán, tehát ez a szezon tényleg remekül sikerült, köszönöm a társaimnak. A célom, hogy NB I-es labdarúgó legyek, de tudom, hogy addig még nagyon sokat kell dolgoznom. Most egy hónap szünet következik, aztán kezdjük a felkészülést a következő bajnokságra, remélem, ugyanolyan eredményes tudok majd lenni mint idén" - mondta a fiatal csatár. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek