hu en
2013. Január 11. 16:00  -  Szabó Gergő   -   Fotó: vidi.hu
LÉGIÓSÉLET
"A Vidinél lettem kész labdarúgó"

Sándor György nyárig kölcsönben a szaúd-arábiai Ittihad FC együttesét erősíti. A szerződést csütörtökön írták alá a felek, középpályásunk pedig ragaszkodott hozzá, hogy elsőként a Videoton FC szurkolóinak meséljen arab kalandjáról.

Miért döntöttél úgy, hogy elfogadod az Ittihad FC ajánlatát?

Rengeteget gondolkodtam azon, hogy mit tegyek, hiszen nagyon kötődöm a Vidihez, a klubhoz és az emberekhez is. Fehérváron lettem kész labdarúgó, azt pedig mondanom sem kell, hogy pályafutásom legsikeresebb időszaka is az egyesülethez köt, amiért nagyon hálás vagyok a csapattársaimnak, az edzőinknek és klub vezetőinek, de ehhez persze szurkolóink feltétlen támogatása is elengedhetetlen volt. Éppen ezért nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, amelyet végül azért tettem meg, mert már 29 éves vagyok, tehát nem fiatal focista. Ugyanakkor úgy vélem, hogy ebben a fél évben sokat fogok tudni fejlődni az Ittihad csapatában. Természetesen Fehérváron is tudnék fejlődni, de egy másik futballkultúra megismerése mindig plusz lehetőséget is jelent arra, hogy az ember még jobb legyen.

Hogyan érzed magad Szaúd-Arábiában?

Abszolút kellemes meglepetés ért ahhoz képest, amire előzetesen számítottam. Sokszor lehet hallani, hogy az arab kultúra milyen szigorú, mennyire más minden, én azonban eddig azt tapasztaltam, hogy az emberek nyitottak, segítőkészek és teljesen közvetlenek. Ennek ellenére nagyon hiányoznak a szeretteim, a Sóstói Stadion és persze a fiúk és a szurkolóink is. Ilyenkor azonban mindig az jut eszembe, hogy én továbbra is a Vidi labdarúgója vagyok, csak most fél évig máshol kell bizonyítanom. Így nem is kérdés, hogy a klubbal és a fiúkkal is napi kapcsolatban maradok, és innen távolról is minden meccsen nagyon fogok szorítani a sikerünkért.

Mikor lesz az első meccsetek?

Jelenleg is szezon van, csak most ideiglenesen szünetel a bajnokság, így az első mérkőzésünk január 25-én lesz. Jelenleg a 7. helyen áll a csapat a pontvadászatban, és április végéig van időnk arra, hogy a lehető legjobb helyezést harcoljuk ki az idei szezonban.

CÍMKÉK
csapatkapitány Sándor György
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek