hu en
2012. December 05. 09:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Prágán keresztül vezetett az út a télből a tavaszba

Több mint 6 órát töltött a csapat kedden repülőgépen, mire eljutott Budapestről Lisszabonba.

Kedden délelőtt Paulo Sousa megtartotta az idei év utolsó magyarországi edzését a Vidinek. 

A délelőtti edzést követően a csapat valamennyi játékosa, és a szakmai stáb tagjai is buszra pattantak, és a Liszt Ferenc Repülőtérre utaztak, ahonnan 14:35-kor szállt fel a portugál légitársaság Airbus A320-as gépe. A repülő Budapestről nem közvetlenül Lisszabonba ment, hanem előbb leszállt Prágában, majd közel 45 perc várakozást követően folytatódott az út.

Ennek köszönhetően, közel 6 órát töltött a csapat a repülőgépen, így érthető volt, hogy mire Lisszabonba érkezett a Vidi, addigra valamennyi játékos nagyon fáradt volt. A repülőgépen egyébként volt aki filmet nézett, volt aki olvasgatott vagy zenét hallgatott, és néhányan az alvással is megpróbálkoztak - több-kevesebb sikerrel.

Magyar idő szerint 20:30-kor (helyi idő szerint 19:30-kor) szállt le a repülőgép a portugál fővárosban. Az időjárás igazán kellemesnek nevezhető, hiszen Budapesten -2 fok volt, amikor gépre szállt a csapat, Lisszabonban pedig 14 fok volt kedden este. Hasonló idő várható itt Portugáliában egész héten, azonban gyakori esőzésekre kell számítani, ezt minden szurkoló, aki kiutazik Lisszabonba, vegye számításba! Azaz téli bundát, nagykabátot nem kell hozni, az esernyőt vagy esőkabátot viszont senki ne hagyja otthon.

A lisszaboni repülőtéren aztán olyat tapasztaltunk, amit eddig korábban még sehol. Rengeteg újságíró, fotós és több TV-stáb is várta csapatunkat. Olyan érzés volt, mintha minimum egy BL-döntőre érkezett volna a Vidi Portugáliába, legalábbis ahhoz képest, ahogy korábban Svájcban vagy Belgiumban vártak bennünket. Az érdeklődés középpontjában természetesen Paulo Sousa és Marco Caneira voltak, de a csapat valamennyi futballistájáról készítettek fényképeket a fotósok a reptér parkolójában. Valószínűleg a szerda esti edzésünkön is hasonlóan nagy érdeklődésre számíthatunk.

Portugál idő szerint 20:35 kor megvacsorázott a csapat a belvárosi szállodában, majd mindenki nyugovóra tért, hiszen nagyon hosszú és fárasztó út volt a játékosok és a szakmai stáb háta mögött.

Szerdán délelőtt egy közös séta szerepel a programban, délután pihenő, majd sajtótájékoztató és a meccs időpontjában - portugál idő szerint 20 óra 5 perckor - edzés lesz. Természetesen honlapunk valamennyi lisszaboni eseményről beszámolóval jelentkezik, vagyis érdemes lesz napközben többször is megnézni a vidi.hu-t!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek