hu en
2012. November 22. 22:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - KRC GENK 0-1 (0-1)
"Megérdemeltük volna a győzelmet"

Vezetőedzőnk, Paulo Sousa és a vendégek mestere, Mario Been értékelte a látottakat.

Paulo Sousa: Nincs csalódottság sem bennem, sem a csapatban. Amit korábban elterveztünk, azt bőven sikerült végrehajtanunk az idei Európa Liga-sorozatban. Ma is megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, sikerült az ellenfelünk fölé kerekedni. Gratuláció illeti a játékosokat, akik nagyon éretten játszottak. A gólnál elkövettünk egy kisebb hibát, de azon kívül végig uraltuk a meccset, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, nem hagytuk, hogy a Genk a saját játékát játssza. Megérdemeltük volna a győzelmet, az viszont kétségtelen, hogy a helyzetkihasználásunkon javítanunk kell. A Genk nálunk sokkal régebb óta játszik ehhez hasonló kiélezett mérkőzéseket a nemzetközi kupákban, ennek ellenére sikerült őket felülmúlnunk. A játékosok rengeteget fejlődtek, egyre nagyobb tiszteletet vívnak ki maguknak külföldön is. Ma egy teljesen új játékrendszerben is abszolút helyt tudtak állni. Természetesen a továbbjutást illetően nehezebb a dolgunk, hiszen a sorsunk már nem csupán a mi kezünkben van, de azon dolgozunk a hátralévő időben, hogy győzzünk Lisszabonban.

Mario Been: Elégedett vagyok a mérkőzéssel, bár kicsit izgultak a játékosok, hiszen tudták, hogy nagyon fontos ez a találkozó. Ponttal akartunk távozni, hogy ne az utolsó fordulóban kelljen számolgatni, külön öröm, hogy végül győztünk. Az ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy nemzetközi rutint szerezzünk, ami pedig nagyon fontos a továbbiakra nézve. Attól függetlenül, hogy továbbjutottunk, az utolsó meccs sem lesz gálamérkőzés. Ott is nagyon oda kell figyelnünk és ott is nyerni akarunk, ezért ugyanúgy a legjobbak fognak játszani, nem a B-csapattal készülünk a Basel ellen. Azért dolgozunk, hogy a maihoz hasonló színvonalon teljesítsünk, örülök, hogy a játékosok felnőttek a feladathoz.

CÍMKÉK
edzői értékelés Paulo Sousa 2012-2013 UEFA Európa Liga Videoton FC - K.R.C. Genk
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek