hu en
2012. Október 04. 21:49  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
PAULO SOUSA:
"Megtaláltuk a megfelelő taktikát a Sporting ellen, elégedett vagyok"

A két edző a mérkőzést követően értékelte a látottakat.

Paulo Sousa: "Az a legfontosabb feladatom a segítőimmel együtt, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát és játékrendszert. Ma ez sikerült, úgyhogy elégedett vagyok. A tegnapi sajtótájékoztatón az ellenfél edzője is kihangsúlyozta, hogy nagy erősségünk a stabil védekezésünk és az, amikor védekezésből támadásra vált a csapat. A mai mérkőzésen mindezt sikerült jól megvalósítanunk. A játékstílusunkat a fegyelmezett, zárt védekezés jellemzi, melyből gyors és veszélyes kontrákat próbálunk indítani. Ehhez ragaszkodunk, és ebből nem engedünk. Emellett természetesen az is célunk, hogy minél többször hibára késztessük ellenfelünket, és ezeket a hibákat kihasználjuk. A Sporting ellen mindezt sikerült megvalósítanunk. Az, hogy idáig eljutottunk, egyfajta bónusz a csapat számára, hiszen a harmadik év végére volt célul kitűzve a csoportba jutás. Most, hogy itt vagyunk, szeretnénk minden pillanatát kiélvezni, de úgy, hogy közben versenyképesek legyünk. A Genk elleni meccs bizonyos periódusaiban már láthatták, hogy versenyképesek tudunk lenni ilyen magas szinten is, ma pedig egy nagyon jó csapatot győztünk le. Ez egy csodálatos este volt, melyen nagyon fontos eredmény született a klub, az egész magyar foci illetve a szurkolók számára, akiknek nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyien eljöttek."

 

Sá Pinto: "Eszem ágában sincs a mai mérkőzés után, a Porto elleni hazai rangadónk előtt lemondani. Egyáltalán nem fordult ez meg a fejemben. Egész életemben harcoltam, küzdöttem, hittem abban amit csinálok, és hiszek most is. Sosem adom fel, aki feladja az sosem győz. A csapatom nem érdemli meg, hogy ilyen eredményeket érjen el, mint például most a Videoton FC ellen is. Úgy gondolom a hazai csapat nem játszott jól, csupán megnyerte a meccset. Ők tulajdonképpen azt játszották, amit terveztek. Az volt a céljuk, hogy a mi támadásainkat megakadályozzák, ráadásul szerencsétlen ütemben kaptuk a gólokat. Nekünk az volt a célunk, hogy játsszuk a focit, és játszva nyerjünk, a Videoton azonban sajnos ezt megakadályozta."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek