hu en
2012. Október 01. 14:30  -  Wéninger Ákos
VIDI - SPORTING
Rutinos izlandi spori vezeti a Sporting elleni meccsünket

A 43 éves játékvezető korábban már vezetett mérkőzést a Sportingnak, de közreműködött olyan meccsen is, amelyen játszott Torghelle Sándor.

Kristinn Jakobsson 1969-ben született Kopavogurban. Az Izlandi Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága (JB) 1997-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott és klubmérkőzést vezetett. 2008-ban az UEFA JB az elit játékvezetők csoportjába sorolta, ahol Jakobsson volt az első izlandi játékvezető, aki a Bajnokok Ligájában vezethetett mérkőzéseket.

Az izlandi sporinak viszonylag friss emlékei lehetnek a Sportingról, hiszen tavaly vezetett nekik egy EL-meccset, melyen a portugálok 1-0-s vereséget szenvedtek Romániában, a Vaslui vendégeként.

Ha ennél messzebb megyünk vissza a múltba, akkor találunk olyan nemzetközi kupamérkőzést is, ahol magyar csapat mérkőzését dirigálta Jakobsson. 2003. október 15-én az MTK a horvát Dinamo Zágrábot fogadta UEFA Kupa-mérkőzésen, a végeredmény gól nélküli döntetlen lett, a hazai csapatban pedig végig pályán volt Torghelle Sándor.

(Fotó: silfurskeid.in)

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek