hu en
2012. Szeptember 20. 23:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
K.R.C. GENK - VIDEOTON FC 3-0 (1-0)
"A szívünk okozta a vesztünket"

Vezetőedzőnk, Paulo Sousa és a hazaiak mestere, Mario Been a mérkőzés után sajtótájékoztatón értékelték a látottakat.

Paulo Sousa: 70 percig egyenrangú ellenfele voltunk a Genknek, helyzetekig is eljutottunk. Voltak apróbb kihagyások, egy ilyen után kaptuk a gólt, de azon kívül sok lehetősége nem volt a hazai csapatnak. A második félidő elején nagy nyomást gyakoroltunk a Genkre, 20-25 percig komoly fölényben futballoztunk, közel voltunk az egyenlítéshez. A második félidő felétől a játékosokat talán túlságosan is vitte előre a szívük, így kicsit fegyelmezetlenebbül játszottak, a hajrában a hihetetlen győzni akarás azt eredményezte, hogy kevésbé koncentráltunk. Voltak hibáink, de bebizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk ezen a szinten is. Az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk ilyen arányú vereséget, a mai meccsből ugyanakkor nagyon sokat tanulhatunk. Most a legfontosabb, hogy a játékosok regenerálódását gyorssá tegyük, de ezúttal a fizikai mellett a mentális regenerálódásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy a vasárnapi bajnoki mérkőzésen eredményesek tudjunk lenni.

Mario Been: A meccs előtt azt mondtam, jó lenne nyerni az első Európa Liga mérkőzésen, boldog vagyok, hogy sikerült. Az elején nem tudtuk áttörni a Videoton védelmét, de türelmesen játszottunk és ez végül meghozta az eredményét. A második gól nagyon jókor jött, a harmadik pedig hab volt a tortán. Végig domináltunk, az első gól után már nem volt olyan nehéz a győzelmet megszerezni. Az elején magas labdákkal próbálkoztunk, de rájöttünk, hogy ez nem vezet eredményre, a talajon jobbak vagyunk. Sok helyzet kimaradt a 3-0 ellenére is, így azt kell, hogy mondjam, a játék képe alapján csalódott lettem volna, ha végül csak 1-0-ra nyerünk.

CÍMKÉK
edzői értékelés Paulo Sousa 2012-2013 UEFA Európa Liga K.R.C. Genk - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek