hu en
2012. Augusztus 17. 16:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
Illés Akadémia-Haladás - Videoton FC
Felemás rajt az Illés Akadémia ellen

Az U18 1-1-es döntetlent játszott, az U16 4-3-ra kikapott Szombathelyen. A Haladás a hosszabítás első percében egyenlített.

Illés Akadémia-Haladás U18 - Videoton FC U18 1-1 (0-0)

Jó mérkőzést játszott egymással a Haladás és a Vidi, de inkább a mezőnyjáték dominált az U18-as korosztály első idei bajnokiján. Az első helyzetet a hazaiak hagyták ki, amire azonnal válaszoltunk Sejben Viktor lövésével, ám Gyurján kapus résen volt. Az első félidőben még egyszer veszélyeztettünk, Oldal szabadrúgását nagy bravúrral védte a szombathelyi hálóőr. A második félidőben egyre inkább azt lehetett érezni, hogy egy gól eldöntheti a találkozót, ám végül sajnos nem így lett. A 68. percben Stan Márk révén nálunk volt az előny, aki Schiller kiugratása után lőtte ki a hosszú sarkot, 15 perccel később azonban Oldal Tibort kiállította a játékvezető. Így a hátralévő időben fölénybe került a Haladás és a hat perces hosszabbítás első percében Vlasics góljával ki is egyenlítettek.

     
  "Gratulálok a csapatnak az első mérkőzéshez. Biztos vagyok benne, hogy fogunk a mainál még sokkal jobban is játszani a későbbiekben, de úgy érzem, hogy az Illés Akadémia ellen idegenben szerzett döntetlen miatt nem kell szégyenkeznünk" - értékelte a mérkőzést Vajda Gusztáv.  
     

Illés Akadémia-Haladás U16 - Videoton FC U16 4-3 (4-0)

Fél óra után úgy tűnt, hogy a szombathelyi Petró Balázs napjaként marad emlékezetes a mérkőzés, a hazaiak támadója ugyanis a 10. és a 30. perc között négy gólt lőtt a Vidi hálójába. Hogy ez nem így lett, sőt a nagyarányú vereség helyett majdnem ponttal távoztunk Vas megyéből, elsősorban Óvári Zsolt remek teljesítményének köszönhető, aki a szünetben beállt és két szép egyéni akció végén két gólt szerzett, a 82. percben pedig még egy büntetőt is kiharcolt, amit végül Péter Bence értékesített. A maradék tíz percben megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, de sajnos nem sikerült újra a kapuba találnunk, így egy gólos vereséggel kezdte a szezont U16-os csapatunk.

     
  "Nagyon tompák voltunk a mérkőzés elején, súlyos egyéni hibákból kaptuk a gólokat, amivel jelentős előnyre tettek szert a hazaiak. A csapat erejét mutatja azonban, hogy szünetben rendezni tudtuk a sorainkat és a második félidőt 3-0-ra megnyertük. A második játékrészben mutatott teljesítményünket vehetjük egy jó alapnak, amire építhetünk a továbbiakban" - mondta Poór András.  
     

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek