hu en
2012. Június 23. 12:00  -  Szabó Gergő   -   Fotó: vidi.hu
Ignacio Torreno: "Hihetetlenül profi a hozzáállás"

Erőnléti edzőnket Ignacio Torrenot arról kérdeztük, hogy a tréner szemszögéből különbözik-e a nyári felkészülés a télitől.

A jelenlegi csapat - kisebb változásoktól eltekintve - már a harmadik edzőtáborozási ciklust tölti együtt, ennek megfelelően a játékosok ismerik a szakmai stáb elvárásait, amelyek évszaktól függetlenül ugyanazok. Az edzések most Szlovéniában is ugyanúgy reggel illetve este vannak, mint korábban, illetve a tréningeket minden alkalommal prevenciós edzések előzik meg. Ezeken - az alkalmanként 30 perces foglalkozásokon - minden nap két csoportban vesznek részt a játékosok, céljuk pedig a sérülések megelőzése.

- Van már egyfajta bevált rutin, amelynek megfelelően tervezzük a felkészülést, az edzéseket. Ez már korábban is jól működött, így értelmetlen lenne változtatni rajta. Ez egyben könnyebbséget is jelent, hiszen a játékosok pontosan tudják, mire számíthatnak, teljesen kiszámítható számukra a munka menete - kezdi Ignacio Torreno, aki hihetetlen lelkesedéssel beszél a csapatról.

- Hosszú évek óta vagyok a szakmában, rengeteg labdarúgóval dolgoztam már együtt, de azt kell mondjam, hogy a Vidi játékoskerete a legprofibbak közé tartozik, és ezt elfogultság nélkül mondom. A fiúk hihetetlen lelkesedéssel és erőbedobással dolgoznak a tréningeken, pedig nagyon komoly elvárásoknak kell megfelelniük, magas a mérce. A nyári szünetre egyéni edzéstervet is kaptak, amit a mostani eredményekből is látjuk, hogy becsületesen végre is hajtottak, ami szintén a profi hozzáállásukat mutatja - mondja a csapat által csak Nachonak becézett tréner, majd hozzáteszi, hogy a nyári hőség miatt semmit sem csinálnak másképp, mindössze többször felhívják a játékosok figyelmét arra, hogy igyanak eleget, bár ezt - mint mondja - maguktól is tudják.

Torreno úgy látja, az új játékosok pillanatok alatt tökéletesen beilleszkedtek, bár mindenki erre számított, hiszen télen is bebizonyosodott már, hogy a Vidinél a csapat mindig szivesen és segítőkészen fogadja az új tagokat.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek