hu en
2012. Április 17. 11:15  -  Wéninger Ákos
Bognár Tamás vezeti a Ligakupa-döntőt

Érdekesség, hogy a legelső Ligakupa-döntő első mérkőzését is Bognár vezette - akkor 1-0-ra nyertünk a DVSC ellen.

Bognár Tamás a játékvezetői vizsgát 1995-ben tette le, ezt követően Vas megyében, mint gyakorló játékvezető, különböző labdarúgó bajnokságokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 2002-ben lett országos, NB II-es játékvezető, majd négy évi eredményes tevékenység után, váratlanul lett a legmagasabb labdarúgó bajnokság játékvezetője. Az élvonalban a Kaposvár – Pápa (1-0) bajnoki mérkőzésen 2006. április 8-án mutatkozott be.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Játékvezető Bizottsága terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Az UEFA Játékvezetői Bizottsága félévente sorolja osztályokba a nemzetközi játékvezetőket. 2009-ben legmagasabban rangsorolt osztályban - 4. kategória - szerepelt. 2009 év elején a spanyolországi Malagában mutatkozott be - kötelező fizikai és elméleti teszten - az újonc FIFA-bíró, aki a megjelent 37 játékvezető közül az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta.

A Vidinek a 2008-2009-es szezonban, két hazai mérkőzést is vezetett - és mindkét alkalommal 2-0-ás vereséget szenvedtünk. Videoton FC - MTK 0-2 valamint Videoton FC - Bp. Honvéd 0-2. Aztán hosszabb kihagyás után az idei szezonban is két bajnoki mérkőzést is vezetett nekünk: Vidi - Pécs 4-1, Pécs - Vidi 1-3.

Külön érdekesség, hogy a 2007-2008-as szezonban első alkalommal kiírt Ligakupa döntőjét, melyet csapatunk a DVSC ellen játszott és nyert meg - szintén Bognár vezette, legalábbis az első mérkőzést, hiszen akkor még oda-visszavágós rendszerben zajlott a döntő.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek